Zangdienst met ’s werelds grootste familikoor

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zondag 1 november zal het Van Gemerens Familiekoor medewerking verlenen aan een Koor -en samenzangdienst in de Open Hof kerk aan de Schildmanstraat 72a te Hendrik Ido Ambacht. Deze dienst begint om 17.00 uur, kerk open om 16.30 uur zijn geopend.

Het familiekoor is met zestig neven en nichten het grootste familiekoor ter wereld. Het koor is 42 jaar geleden opgericht naar aanleiding van een gouden bruiloft van een oom en tante. Het was toen bedoeld als eenmalig optreden maar het beviel zo goed dat men doorgegaan is. En niet zonder succes, het koor heeft inmiddels 12 verschillende LP’s en CD’s geproduceerd en was al vaak te zien in televisieprogramma’s. Onlangs nog was het koor te gast in Nederland Zingt.

Het unieke is dat door de verwantschap van de stemmen een heel eigen geluid ontstaat. Daarnaast zijn er een aantal solisten, onder wie Liesbeth Blankespoor en Eric Strootman, en heeft het koor een eigen combo. Uiteraard zijn dit ook allemaal telgen uit het Van Gemeren geslacht, net als Gerard Strootman die al sinds de oprichting de dirigent van het koor is. De organist, Henk Strootman, inderdaad, ook familie, zal niet alleen het koor maar de hele dienst begeleiden.

Op het programma staan o.a. koornummers als “The Lord my Shepherd”, Honor Him Alone” en Verwondering (Stay with me). Ook zijn er weer bekende samenzangliederen opgenomen zoals “Nader mijn God bij U”, “Dit is de dag die de Heer ons geeft” en “O God van hemel zee en aard” Als afsluiting van deze zangdienst wordt samen met het koor “Abide with me” gezongen.

advertentie
advertentie