Hardcore met Otis en Screw Houston, Start Screaming

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Geen beukende beats die met computers en ouderwets vinyl aan elkaar gedraaid zijn, maar hardcore zoals het bedoeld is. Hardcore met scheurende gitaren, snelle afwisselende drums, slappende baslijnen en schreeuwende zangers. Wie hier van houdt kan zaterdag 31 oktober naar JC Elektra waar Otis en Screw Houston Start Screaming op de planken zullen staan.

Otis heeft inmiddels een sterke live reputatie opgebouwd. In 2007 wonnen ze Kink FM's Dutch Delight en in 2009 speelden ze live op 3FM. Op het No Sleep Tilburg 2009 kregen ze van VPRO 3voor12 als enige van de 26 bands het cijfer 10 toegedeeld. Een maand later stond Otis in het voorprogramma van Jello Biafra in Paradiso's grote zaal. In Juni 2009 verscheen er een gelimiteerde split tape met The Unborn en een maand later het kwam het tweede album Storm Is Coming uit. Deze plaat is de eerste in wat een op gedichten van Arthur Rimbaud gebaseerde trilogie moet gaan worden.

Otis is een veelzijdige band met diepgang; een band die nationiaal goed meedraait in het podiumcircuit en zeker potentie heeft om Nederland te verruilen voor het avontuur in het buitenland.

Screw Houston, Start Screaming! is een energieke mix van punk en hardcore. De in 2008 opgerichte band maakt snel naam met hun harde en vooral rauwe versie van hardcore en de energieke optredens. De vijf Brabantse mannen zijn momenteel bezig met het opnemen van een nieuwe EP.

De zaal gaat open om 20.00 uur. De entree voor deze avond is 3 euro. Voor het reserveren van kaarten kijk op www.elektra-sliedrecht.nl

JC Elektra, Stationsweg 4 Sliedrecht, www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie