Koude douche Sliedrecht Sport

22 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Teleurgesteld zochten de speelsters van Sliedrecht Sport na afloop naar een verklaring voor de mislukte ouverture. ,,Misschien lag er toch meer spanning op ons dan wij vooraf hadden verwacht en overheerste teveel het gevoel, dat wij er ongelofelijk veel zin in hadden “, aldus Pamela Domselaar, die ook geen verklaring kon geven, waarom het in de eerste twee sets op vrijwel alle fronten haperde bij Sliedrecht Sport. Geen servicedruk, veel foutieve passes en een matig opererende aanval bij Sliedrecht Sport krikten het geloof in een stunt bij de in het oranje gestoken gasten uit de Achterhoek zienderogen omhoog en een afstraffing leek een kwestie van tijd. Gelukkig richtte de thuisclub zich in de derde en vierde set knap op en leek het toch nog goed te gaan komen. In die fase wisten ook de nieuwe aanwinsten Brecht Gijsbertsen, Karine Muilwijk en Flore Gravesteijn regelmatig te benadrukken, dat Sliedrecht Sport in de breedte zeker meer mogelijkheden heeft dan in het vorig seizoen. Aangevuld met goede blokkeringen van een goed presterende Mariska Koster en een aantal sterke servicebeurten van Fanny Lafeber veerde het lam geslagen publiek op de tribunes overeind en leek het lek definitief boven water.

Longa ‘59 profiteert van underdogpositie SLIEDRECHT - Veel was vooraf gespeculeerd over de krachtsverhoudingen bij de start van het nieuwe volleybalseizoen in de DELA League, de meningen waren wat dat betreft vrijwel unaniem. De race om het kampioenschap zou beslecht worden tussen favoriet TVC Amstelveen, voornaamste concurrent Heutink Pollux, met daarbij PND/VC Weert én Sliedrecht Sport als de voornaamste aanvullingen voor de plaatsen drie en vier. Om die reden zal menigeen van de Sliedrecht Sport aanhang zaterdagavond van een koude kermis zijn thuisgekomen, die het duel tussen hun idolen en de als degradatiekandidaat bestempelde formatie van Longa’59 in een volle sporthal De Stoep hebben gevolgd. De gasten uit Lichtenvoorde genoten volop van hun opgelegde underdogpositie en legden in een vijfsetter de tekortkomingen van de selectie van Meino Rosendal genadeloos bloot: 2-3 (23-25, 17-25, 25-15, 25-14 en 10-15).

Door Wim van Mourik

Echter was de vijfde set niet meer aan Sliedrecht Sport besteed. Longa’s teamcaptain Kim Renkema nam haar team nadrukkelijk op sleeptouw en met een drietal aces op rij van Laure Obelink stond de teller in no-time op 1-9 en speelde de thuisclub een verloren wedstrijd. Bij 10-14 was het uiteindelijk Renkema zelf die het doek over de wedstrijd liet vallen.

Voor Sliedrecht Sport is het zaak om in de aanloop naar de volgende zware (uit)wedstrijd deze mislukte ouverture op waarde in te schatten en onbevangen zaterdag de strijd aan te binden met titelkandidaat nummer één: TVC Amstelveen. Ondanks het vertrek van een aantal internationals heeft het team met talenten als Maret Grothues, Floortje Meiners, Robin de Kruijff en Anne Buijs nauwelijks aan kwaliteit ingeboet en is het de met afstand te kloppen formatie. De fusieclub, ontstaan uit Martinus en AMVJ, had in haar eerste wedstrijd geen moeite met Nesselande (0-3) en start ook als favoriet in de Bankrashal in Amstelveen, waar zaterdagavond om 18.00 uur zal worden begonnen.

advertentie
advertentie