Ongerept Polen bij Vogelwacht Alblasserwaard

25 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De Vogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard heeft natuurfotograaf Menno van Duijn (bekend van publicaties in onder andere Grasduinen) uitgenodigd op donderdag 12 november een kleurrijke dialezing te geven over de natuur in Polen.

Menno van Duijn heeft Polen diverse malen bezocht. Zowel het bergachtige zuiden als de oerbossen en moerassen in het noorden hebben unieke momenten en prachtige foto’s opgeleverd. Twee jaar geleden in oktober is hij twee weken in de Oderdelta op fotojacht naar zeearenden geweest. Menno van Duijn (26) uit Katwijk, is op zijn veertiende begonnen met fotograferen. Hij kan ondertussen bogen op publicaties van zijn werk in een groot aantal bladen en tijdschriften waaronder Grasduinen. Alhoewel vogels zijn speciale interesse hebben, houdt hij zich ook bezig met vele ander vormen van natuurfotografie waaronder macrofotografie (vlinders, libellen) en landschapsfotografie. Tijdens de lezing zullen soorten langs komen als zeearend, wisent, citroenkwikstaart, witwang- en witvleugelstern, oeraluil, dwerguil en veel meer bijzondere soorten.

De lezing wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) aan de Matenaweg 1 (aan de westzijde van het dorp Wijngaarden) in Papendrecht. De zaal is om 19.00 uur open en de presentatie begint om 19.30 uur met halverwege een kleine pauze. De entree bedraagt 2 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar 1 euro. Voor vragen: Ad Kooij (078-6912038) of Arie Kolders (0184-420592).

advertentie
advertentie