Natuurschilderijen in Streeknatuurcentrum Alblasserwaard

25 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Tot en met eind december hangen in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) natuurschilderijen van Corry Kooy uit Papendrecht. Al op jonge leeftijd tekende Corry graag modepoppen met mooie jurken en krullend haar. Niet verwonderlijk dat Corry als coupeuse en mode ontwerpster haar vak ging uitoefenen. Jaren later is Corry onder leiding van schilderes Elly Snoeren zich verder gaan ontwikkelen in het tekenen en schilderen. Aanvankelijk aquarelleren, en later met acryl als materiaal.

Corry is nu inmiddels 80 jaar, maar ze is nog steeds actief bezig achter haar schildersezel. Het accent ligt op de natuur. De stukken zijn ook te koop. Hiervoor kunnen belangstellenden contact met haar opnemen via 078-6151423.

Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de rand van Wijngaarden bij het Alblasserbos. Van 1 oktober tot en met eind maart is het SNCA geopend op woensdagmiddag en zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur; op andere dagen op afspraak (0184-412618).

advertentie
advertentie