Volleybaldames rekenen op volle bak

25 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Ploeg kan steun

in Europa Cup

goed gebruiken

SLIEDRECHT - Ook dit seizoen staan er voor het Sliedrechtse damesteam weer Europese wedstrijden voor de deur. Op woensdag 9 december om 20.00 uur treffen de dames de nummer drie van Frankrijk: Rocheville Le Cannet. De Franse dames zijn een geduchte tegenstander, ook Europees presteert de Franse ploeg al een aantal jaren prima.

Twee seizoenen geleden werd door Rocheville Le Cannet de Final Four in de CEV Cup behaald en eindigde de Franse ploeg tweede. In diezelfde Final Four werd gewonnen van het Servische Rode Ster Belgrado, vorig seizoen nog tegenstander van Sliedrecht Sport in de 1/8 finales van de CEV Cup. Op 2 december spelen de dames de eerste wedstrijd in Le Cannet, een voorstadje van Cannes. Het Franse team herbergt een drietal Franse internationals welke ook acteerden op de laatste EK in Polen. Dit aangevuld met een aantal buitenlandse, geroutineerde speelsters, maakt de Fransen tot favoriet in deze confrontatie.

Maar de dames uit Sliedrecht hebben een sterk wapen in huis: het thuispubliek. Zulke volle tribunes en enthousiaste aanmoedigingen vormen een uitzondering in het Europese volleybal en daarmee kan menig tegenstander verrast worden. In Europees verband zijn de dames van Sliedrecht Sport vastbesloten om zich opnieuw van hun beste kant te laten zien en ook het Sliedrechtse publiek zal willen aantonen dat de thuisoverwinningen van vorig seizoen geen éénmalige zaak blijken. Met een volle sporthal De Stoep zal het team zich extra gesterkt voelen, een ruggesteuntje dat de ploeg nodigt heeft, want in de competitie kent Sliedrecht Sport een lastige start. Na de nederlaag tegen Longa'59, bleven de dames zaterdag zonder setwinst tegen TVC Amstelveen; op zich geen schande tegen de ijzersterke ploeg die ontstond uit de fusie tussen AMVJ en Martinus.

De Stoep wordt voor de CEV Cup omgebouwd tot een ware arena met extra tribunes. Hierdoor wordt het toeschouwersaantal uitgebreid tot 1100. Gezien de interesse die er nu al is voor deze wedstrijd zal naar alle waarschijnlijkheid opnieuw van een “volle bak” sprake zijn. Om aan deze vraag naar toegangskaarten te kunnen voldoen gaat de voorverkoop van kaarten al aanstaande zaterdag van start. Bij de thuiswedstrijd van de dames op zaterdag 31 oktober tegen Alterno zullen de eerste kaarten in de verkoop gaan. Tot 5 december zijn bij iedere thuiswedstrijd van de dames kaarten te verkrijgen.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 10 euro, voor jeugd tot en met 16 jaar 6 euro. Kaarten zijn vanaf 2 november eveneens verkrijgbaar bij Sportshop André Vlot op de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam, Sporthuis Leo Reijnders aan de Rembrandtlaan in Sliedrecht en bij de familie Boer, Werestein 138 (na 18.00 uur). Iedere bezoeker maakt kans op een prijs tijdens de verloting.

advertentie
advertentie