'We gaan 'dank U wel' zeggen'

26 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Gereformeerde Kerk houdt op woensdag 4 november een kinderdankdag in het kerkgebouw aan de Middeldiepstraat, hoek Oranjestraat. ,,Een huis om in te wonen, genoeg eten, speelgoed, kleding; dat vinden we heel normaal. Gezondheid, mensen die van je houden en voor je zorgen, vriendjes en vriendinnetjes, elke dag naar school; het lijkt allemaal de gewoonste zaak van de wereld. Toch zijn er kinderen voor wie al deze dingen niet de gewoonste zaak van de wereld zijn. En daar willen wij tijdens de Kinderdankdagdienst met elkaar bij stil staan", legt Gerard de Haan van de Werkgroep Communicatie van de Gereformeerde Kerk uit

,,We gaan ‘Dank U wel’ tegen God zeggen voor alles wat we van Hem krijgen en we gaan ontdekken hoe mooi het is om van alles wat je hebt gekregen te delen met andere kinderen." De kinderen gaan dat doen door schoenendozen te vullen in het kader van de actie Schoenmaatjes en door pakketten te vullen voor de Voedselbank.

De kinderen kunnen op woensdag 4 november naar de Gereformeerde Kerk komen en kunnen iets meebrengen om in de schoenendoos te doen. Dat kan zijn: een schrift, viltstiften, een knuffeltje, iets om te knutselen, maar ook zeep, een tandenborstel of tandpasta. Voor het voedselpakket is alle voeding in een pak, een pot of een blik welkom. De dienst begint om 15.00 uur.

advertentie
advertentie