Heren zorgen voor eerherstel

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De tactiek van deze wedstrijd was om het geroutineerde Martinus van meet af aan af te bluffen met een stevige servicedruk en een hoog tempo. Dat lukte al vrij aardig in de eerste set, waarin Martinus bij 12-14 weliswaar nog de bovenliggende partij was, maar uiteindelijk in diverse lange rallyes en met een goed draaiende Sliedrechtse middenaanval het onderspit moest delven.

Sliedrecht Sport troeft sluw Martinus af SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport hebben zaterdagavond de eer hoog gehouden voor de vereniging in de dubbele confrontatie met Amstelveen. Bleven de volleybaldames eerder op de avond in de Bankrashal tegen TVC Amstelveen met lege handen staan (3-0), de mannen zetten ruim anderhalf uur later in De Stoep één en ander recht door Martinus terug te wijzen: 3-1

In de tweede set moest Sliedrecht Sport even pas op de plaats maken en konden de gasten uit Amstelveen met een gemiddelde leeftijd van ver boven de 30 jaar hun favoriete spelletje spelen. De passing van Sliedrecht Sport liet te wensen over en ook aan het net hield Martinus het initiatief: 17-25.

Een gewijzigde Sliedrechtse beginopstelling zette Martinus in de derde set voor grote problemen, waarbij een sterk Sliedrechts blok voor een belangrijk aandeel in de setwinst zorgde: 25-22. Sliedrecht Sport hield ook in de vierde set de druk op de ketel en liet Martinus geen kans om terug in de wedstrijd te komen. Met name de prima concentratie en niet aflatende scherpte waren duidelijke troeven die het team van Reier Kros en de geblesseerde Michiel de Ruijter (meniscus operatie) volledig uit konden spelen in de afsluitende set: 25-19.

Zaterdag staat de lastige uitwedstrijd in Nijmegen tegen VoCASA op het programma, waar Sliedrecht Sport de laatste jaren weinig succes kon boeken. Wellicht dat de positieve impulsen van afgelopen zaterdag voor een ommekeer kunnen zorgen tegen de nummer 8 uit de B League.

advertentie
advertentie