The Machine en Gunslinger in Elektra

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij JC Elektra staat vrijdag 6 november een oude bekende voor de bezoekers op het kleine podium. De heren van The Machine houden een try-out met nieuw materiaal voor het nog op te nemen opkomende album.

De hippie en stoner klanken van The Machine hebben afgelopen maanden vele podia en enkele landen aangedaan. Ze stonden op festivals in België en Duitsland en aansluitend hebben ze nog een mini clubtour door Duitsland gehouden.

Het optreden vindt plaats in de bar-ruimte op het kleine podium. De band begint rond 22.00 uur met spelen. Er is geen entree.

Zaterdag 7 november wordt het een avondje stevig rocken met Gunslinger, de band met niemand minder dan Alan Davey, de oude bassist van Hawkwind, in de gelederen.

Gunslinger is een van de vetste rock'n roll bands uit de geschiedenis van de UK. De band was in de jaren 80 in Engeland een ware hype. Hun optredens waren berucht vanwege de hardheid en de rock'n roll attitude waarmee het hele land bestormd werd. Daarna viel de band uit elkaar en de bandleden gingen ieder hun eigen weg. Alan Davey, de bassist, kwam terecht bij Hawkwind, een van de meest legendarische rock bands aller tijden. Zo leek er dus ook een definitief einde gekomen te zijn aan Gunslinger. Maar zoals in elk klassiek rock'n roll verhaal hoort er ook een reunie te komen. Alan en Nigel kwamen weer bij elkaar, een nieuwe drummer werd gevonden, een nieuwe plaat werd opgenomen en Gunslinger is weer helemaal terug van weggeweest.

De entree voor deze avond is 6 euro. De zaal gaat open om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website www.elektra-sliedrecht.nl. JC Elektra, Stationsweg 4, Sliedrecht.

advertentie
advertentie