Sliedrecht vernedert Altena met 8-2

2 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - 'Een blamage', 'het schaamrood op de kaken', 'een flinke oorwassing'. Altena droop zaterdag met de staart tussen benen van de Sliedrechtse voetbalvelden en hadden er geen andere woorden voor dan bovenstaande. Sliedrecht had negentig minuten lang geen greintje medelijden met de gasten uit Nieuwendijk. Al had de uitslag van 8-2 nog 'vetter' kunnen zijn als Sliedrecht wat scherper was geweest in het benutten van de vele vele kansen die de ploeg kreeg tegen Altena.

Al binnen 14 minuten keek een dolend en als een slap spelend Altena tegen een 3-0 achterstand aan. De as op het middenveld werd volledig overlopen en het centrum van de verdediging stond te schutteren als pupillen. Dat het bij rust slechts 3-0 stond was te danken aan Sliedrecht dat lang niet alle kansen niet benutte.

Na de rust verkleinde Altena in de 53’ minuut de achterstand naar 3-1. Maar binnen 5 minuten stond Sliedrecht al weer op een 5-1 voorsprong door geschutter in de Altena-defensie. Dat Altena hierna weer 5-2 scoorde was slechts voor de statistieken want binnen no-time kwam Sliedrecht op 7-2. Uiteindelijk mocht Altena nog in de handen wrijven dat er na 90 minuten voetbal slechts 8-2 op het scorebord stond, want als Sliedrecht nog wat scherper was geweest in de afronding hand een nederlaag met ruime dubbele cijfers niet misstaan.