Ingezonden brief 'Asbeststort'

2 november 2009 om 00:00 Nieuws

We hebben een grijze container, we hebben een groene container en we hebben een blauwe container; dit allemaal tot verbetering van ons milieu. Als klap op de vuurpijl hebben we een paar weken geleden allemaal een plastic zak gekregen om daar plastic afval in te doen.bvKortom, we doen met z’n allen onze stinkende best om het milieu te verbeteren.

En wat is men van plan om aan de overkant in de derde Merwede-haven te gaan doen? Juist, ons milieu verpesten door asbest te gaan storten; nota bene een stof, die zeer kwaadaardige, zoniet dodelijke gevolgen kan hebben.

Alleen het idee al om de Derde Merwede-haven hiervoor beschikbaar te stellen moet opgeborreld zijn bij dwaalzieke en geldzuchtige mensen; immers, we hebben op de Maasvlakte nog een slufter, maar die zal voor de verwerking wel te duur zijn.

En dan lopen er straks tijdens de asbeststort van die mannetjes in witte pakken. Waarom? Omdat er kans is dat zij in aanraking komen met die asbeststoffen. Als die kans er niet zou zijn, zouden die witte pakken ook niet nodig wezen. Met andere woorden: wij lopen dus ook kans om met die asbeststoffen in aanraking te komen. Ik heb er maar één woord voor over: schande.

Ik wil dan ook de Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven een hart onder de riem steken met deze brief en wat mij betreft gaan we de barrière op, want dit pikken we niet. Trouwens, waar blijft de politiek? Ze roepen altijd van de daken af dat ze er zijn voor ons, maar tot nu toe blijft het stil op het Gemeentehuis. Moeten nu een paar gewone burgers uit Sliedrecht het initiatief nemen tot een massaal protest? Als het niet anders kan, dan moet het, maar ik verwacht op zeer korte termijn toch wel een antwoord van de politiek op dit grote probleem.

Sliedrecht, let op uw saeck!

Wout van Rees.

advertentie
advertentie