Sliedrecht Sport rekent af met angstgegner

2 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met krappe marges, maar toch zonder puntverlies hebben de dames van Sliedrecht Sport zaterdag afgerekend met DROS/Alterno en daarmee afgerekend met het 'angstgegner-gevoel' dat dreigde te ontstaan na de moeizame wedstrijden van vorig seizoen.

De eerste set kenmerkte zich door een hoge foutenlast aan beide zijden waarbij Dros/Alterno eerst ver voor kwam, toen op een flinke achterstand werd gezet en vervolgens in slotfase bijna weer langszij kwam. Sliedrecht trok echter aan het langste einde en ging solide door in de tweede set. Met wat wissels aan Apeldoornse zijde waren de ploegen in de derde set weer aan elkaar gewaagd en moest Sliedrecht Sport, na drie setpunt afgewenteld te hebben, uiteindelijk toch voor het vierde setpunt buigen.

In de vierde set hielden de Sliedrechtse dames Alterno op veiliger afstand van zo'n 2 à 4 punten en hielden dat vol tot de 25.

Eindstand: 3-1 Setstanden: 25-22 25-21 23-25 25-23.

Nu kijken of Sliedrecht Sport dit kunstje kan herhalen op 12 december in de Apeldoornse hal, waar Alterno in het verleden moeilijk te verslaan bleek. Maar eerst spelen de dames aanstaande zaterdag tegen VC Weert, de huidige nummer 3 van de ranglijst.

advertentie
advertentie