Waterbushalte Hollandse Biesbosch krijgt facelift

2 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het bestuur van het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch heeft toestemming gegeven voor het opknappen van de steiger van de waterbushalte Hollandse Biesbosch. De steiger is daarom van 18 november tot en met 23 december uit de vaart.

De werkzaamheden bestaan uit het opknappen van het ponton, het aanbrengen van een nieuw loopdek voor de steiger en een signaleringspunt op de steiger, zodat de kapitein kan zien of er mensen staan te wachten. Voor het veilig afmeren worden twee nieuwe palen met aanmeergordingen geslagen. Als de steiger klaar is, kan ook de watertaxi die in het gebied gaat varen er aanleggen.

De opknapbeurt kan plaatsvinden mede dank zij een extra financiële bijdrage van de partners in het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch: de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Dordrecht en Sliedrecht. De uitvoering is in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat en de Havendienst van Dordrecht bepaald.

De halte Hollandse Biesbosch ligt in het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch, aan het eind van de Baanhoekweg langs de Beneden Merwede. Ze is de afgelopen jaren een belangrijke recreatieve schakel gebleken tussen de Drechtsteden en de Hollandse Biesbosch. In toenemende mate komen de mensen voor evenementen en activiteiten in dit gebied met de waterbus. De vaartocht is op zich al een toeristische attractie.

Er was lang onduidelijkheid over de toekomst van de halte Hollandse Biesbosch en over de locatie van de steiger in verband met het drukke scheepvaartverkeer op de Merwede. Rijkswaterstaat heeft de huidige locatie nu akkoord bevonden en de provincie Zuid-Holland heeft de steiger opgenomen in het contract voor het vervoer over water tussen Rotterdam en de Drechtsteden, zodat de halte voor de toekomst is veiliggesteld.

De waterbushalte gaat per 18 november tijdelijk uit de vaart. Naar verwachting is de opknapbeurt 24 december gereed.

advertentie
advertentie