‘Het lek is nog niet boven’

5 november 2009 om 00:00 Nieuws

Spannend was het wel en dat het lek ook qua spelniveau weer volledig boven water is, zou te ver voeren, want daarvoor waren enige passages in de wedstrijd nog te wisselvallig. Echter, Sliedrecht Sport wist zich telkenmale met een bewonderenswaardige inzet terug te knokken in de wedstrijd. Ook trainer-coach Meino Rozendal was in dat opzicht realistisch: ,,Ik moet toegeven, dat het allemaal nog niet even goed was, maar met deze overwinning kunnen we in ieder geval weer verder. Wij zijn teruggegaan naar de basis door keihard te werken voor de punten, en dat heeft uiteindelijk toch de verdiende vruchten opgeleverd.”

Sliedrecht Sport knokt zich naar eerste zege SLIEDRECHT - Vreugde en opluchting overheersten na afloop bij de volleybalsters van Sliedrecht Sport na de eerste overwinning in het nieuwe seizoen. De 3-1 winst op het Apeldoornse Alterno liet zien, dat de formatie van Menno Rozendal wel degelijk over ruggengraad en karakter beschikt, waarmee men ditmaal, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, wel fier overeind bleef en de traditionele overwinningshymne van Guus Meeuwis afsluitend weer eens door de speakers in een goed gevulde sporthal De Stoep kon schallen.

Met een weifelende start, die de gasten uit Apeldoorn in de eerste twee sets al snel op een ruime voorsprong zette (2-8 en 2-7) leek ook deze nieuwe confrontatie met de verliezend bekerfinalist uit het vorig seizoen weer een uitermate lastige te worden. De drie ruime uit-nederlagen en de uitschakeling voor de bekerfinale uit het vorig seizoen leken weer even een rol te gaan spelen in de koppies van de meiden van Sliedrecht Sport, echter met een sterk opgevoerde servicedruk, waarbij met name Fanny Lafeber, de stoïcijns ogende maar uiterst effectieve Flore Gravesteijn, en Brecht Gijsbertsen zich positief wisten te onderscheiden, kwam de kentering in de sets, die met 25-22 en 25-21 overtuigend werden gewonnen en De Stoep weer in een ouderwetse feeststemming brachten.

Die sfeer temperde enigszins in de derde set, toen de aanvankelijk zo effectieve services duidelijk minder werden van kwaliteit en Alterno zijn kans rook en ook wist te benutten: 23-25. De inbreng van Karine Muilwijk in de vierde set bracht nieuw elan in de aanval van Sliedrecht Sport en het spannende wedstrijd verloop werd door iedereen niet zelden met ingehouden adem gevolgd. Sliedrecht Sport wist uiteindelijk met het derde matchpoint de wedstrijd in het eigen voordeel te beslissen (25-23) hetgeen een spontane vreugde explosie tot gevolg had, waarbij ook “matchwinner” Fanny Lafeber zich niet onbetuigd liet. ,,Ik ben superblij, dit voelt als heerlijke doping. Wij weten waartoe wij in staat zijn, maar het moet er natuurlijk wel een keertje uitkomen, en dat is nu gebeurd. Het was weliswaar nog in fases enigszins onstabiel, maar wij hebben een stap in de goede richting kunnen zetten en dat geeft weer moed voor het vervolg.“

Dit vervolg vindt aanstaande zaterdagavond plaats in Weert, waar in de fonkelnieuwe sporthal Aan De Bron met PND/VC Weert een stevige concurrent wacht. Het Noordlimburgse team was afgelopen zaterdag veel te sterk voor Nesselande (0-3) en Sliedrecht Sport zal dan ook een topprestatie moeten leveren om de ingeslagen weg na de zege op Alterno een verder vervolg te geven. Aanvang 20.00 uur.

advertentie
advertentie