Sliedrecht brengt Lockhorst in extase

5 november 2009 om 00:00 Nieuws

Trainer-coach Dick Stuij hield met deze constatering wel degelijk rekening in zijn eindanalyse. ,,Dat de score zo hoog uitgevallen heeft natuurlijk ook te maken met het feit, dat Altena niet in de sterkste formatie kon aantreden. Ik ben echter wel tevreden over het vertoonde spel, dat zich ditmaal over de volle 90 minuten heeft verdeeld en niet beperkt is gebleven tot een goede eerste of tweede helft.”

SLIEDRECHT - Het “tien-tien-tien” schalde over sportpark De Lockhorst in de slotfase van de wedstrijd tussen Sliedrecht en Altena en daarmee was geen woord overdreven. Sliedrecht had op dat moment na de achtste goal nog ongeveer tien minuten om de dubbele cijfers te halen, maar bleek achteraf vanaf dat moment het overvloedige kruit te hebben verschoten. De 8-2 einduitslag gaf een juist beeld van het grote krachtsverschil tussen de gretige gastheren van De Lockhorst en het sterk gehavende en ongeïnspireerd spelende Altena, dat met het gemis van zes basisspelers geen tegenstand van enig kaliber kon geven.

De laatste belangstellenden waren amper uit de kantine richting het hoofdveld getogen of het electronisch scorebord stond al op 3-0 na een stormachtig begin van de thuisclub. Göksel Çakir (2x) en Hakan Tokül legden al binnen een kwartier een stevige basis voor een geslaagde voorstelling van Sliedrecht, dat de teleurstellende nederlagen tegen GJS (3-1) en ASWH2 (3-2) op afdoende wijze wilde compenseren met een klinkend resultaat. Het was aan doelman Oskam van Altena te danken, dat het daarbij bleef tot aan de rust en met de snelle tegengoal van Richard De Laat leek een totaal andere tweede helft in de maak.

Leek, want het duurde nog geen vier minuten of de doelpuntenmachine van Sliedrecht kwam pas echt op toeren: Roy Leeuwestein (4-1) en Bobby Oostenrijk (5-1) gunden elkaar een treffer na een wederzijdse goede assist, voordat Ronald Kant het net achter Martijn Lugthart nog één keer liet bollen (5-2). Het werd vervolgens de wedstrijd van Göksel Çakir, die met twee treffers zijn eindtotaal opvoerde naar vier treffers en vijf minuten voor tijd de terechte publiekswissel kreeg van Stuy v.d. Herik. ,,Ik heb wel eens een hattrick gescoord, maar vier in één wedstrijd heb ik nog niet eerder meegemaakt”, aldus Çakir, die na zijn éénjarig verblijf bij eersteklasser Nieuw Lekkerland door werkomstandigheden terugkeerde op De Lockhorst. Vanaf de bank kon hij vervolgens nog toezien hoe een andere uitblinker, Kevin de Leur, ook zijn terechte aandeel in de score opeiste: 8-2.

De spanning in de tweede klasse F, afgezien van de souvereine koploper Stedoco, lijkt weer volledig terug na de 2-2 puntendeling van SVW tegen eerder genoemde periodekampioen. Het verschil tussen de nummers 2 en 6 van de ranglijst bedraagt slechts 3 punten, zodat ook de komende klus voor Sliedrecht, de uitwedstrijd in Kinderdijk tegen De Zwerver van groot belang is om mee te blijven doen om de promotieplaatsen 1 tot en met 3. De Zwerver zet doorgaans op eigen veld de beste resultaten neer. Sliedrecht echter is in de huidige vorm en met de capaciteiten in de counter zeker kansrijk op De Schans, waar het eerste fluitsignaal omstreeks 15.00 uur gegeven zal worden.

advertentie
advertentie