Gratis bloedsuikertest in de apotheek

6 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben, maar het nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseert ruim de helft van de Nederlandse apotheken in november de Bloedsuikertest. De maand november staat bij apotheken in het teken van diabetes.

De Bloedsuikertest is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2. Met de risicotest van ‘Kijk op Diabetes’ wordt bepaald of mensen een verhoogd risico hebben. Deze test kunnen mensen doen in de apotheek of op www.kijkopdiabetes.nl. iedereen met een verhoogd risico, kan door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen. In slechts vijf seconden weten ze waar ze aan toe zijn. In principe hoeft er geen afspraak gemaakt te worden voor het testen van de bloedsuikerwaarde. Het is ook niet noodzakelijk nuchter te zijn voor de test.

De bloedsuikertest wordt op maandag 16 november gehouden in de Thorbecke Apotheek en op dinsdag 24 november in Apotheek Hoogland. Op deze dag kan zonder afspraak de bloedsuikerwaarde getest worden.

advertentie
advertentie