Mark van Hulst wint eindelijk van Leen Dubbeldam

8 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was het dan eindelijk zover. Voor het eerst in zijn schaakcarrière en voor het eerst in vele partijen wist wedstrijdleider Mark van Hulst eindelijk Leen Dubbeldam te verslaan. Na een betere schuifpartij bleek Van Hulst dan eindelijk de sterkste.

Opvallend was verder de remise van kampioen Peter vd Bergh tegen Niels Mijnster. Hans Klein klimt uit het dalletje na zijn zege op Jan Veenis. Kees vd Does wist Marinus van Houwelingen te verslaan, terwijl Henri Hartog jr. de nodige moeite had met nieuwkomer Michiel vd Berg. Gerard Kolenbrander lijkt in vorm te komen, getuige zijn winst op Peter de Voogd. André van Dieën speelde een prima partij tegen Kees Wessels en miste zelfs de volle winst, waarna hij in het verre eindspel alsnog onderuit ging.

In de tiende ronde van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Koos vd Berg zijn goede vorm getoond. Tegen Praveen Kanakaratnam wist hij via een goede partij de volle winst te behalen. Door deze zege steeg koos naar een fraaie zevende plaats. Hij heeft zelfs de top 3 nog in zicht. Bovenaan wonnen de koplopers Robin Urbanus en Jorik Klein beiden, zodat de strijd om het kampioenschap open blijft. De broederstrijd tussen Adrian en Andrew Mensing eindigde na een spannende partij in remise.

In de eerste groep behield Floris Verweij zijn 100%-score door Janus de Vries te verslaan. Christiaan Verheij verraste door Jurgen de Haan te verslaan.

Uitslagen senioren:

Wout Boer-Peter Dekker 1-0

Peter van den Bergh-Niels Mijnster ½-½

André van Dieën-Kees Wessels 0-1

Leen Dubbeldam-Mark van Hulst 0-1

Evert Bos-Leo Koppelaar ½-½

Hans Dubbeldam-Martin Prins ½-½

Henri Hartog-Michiel van den Berg 1-0

Hans Klein-Jan Veenis 1-0

Peter de Voogd-Gerard Kolenbrander 0-1

Kees vd Does-Marinus van Houwelingen 1-0

Uitslagen jeugdgroep 1:

Floris Verweij-Janus de Vries 1-0

Jurgen de Haan-Christiaan Verheij 0-1

Uitslagen jeugdgroep 2:

Adrian Mensing-Andrew Mensing 0,5-0,5

Joran van Eijl-Robin Urbanus 0-1

Koos vd Berg-Praveen Kanakaratnam 1-0

Daan Stuij-Rick Smits 0-1

Jorik Klein-Rick Stuij 1-0

advertentie
advertentie