Reserveschakers door in beker en gelijk tegen koploper

8 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht wist ook de tweede wedstrijd niet weten noch te verliezen. In de streekderby tegen Dordrecht 2 werd opnieuw een gelijkspel behaald. In de tot de laatste minuut spannende wedstrijd startte de Sliedrechtse reserves opnieuw met een achterstand, omdat Naomi Snikkers bij het vooruitspelen had verloren van Viktor Koppelaar en Pieter Pons had geremiseerd tegen Jan Willem Versloot.

Aanvankelijk leek Dordrecht 2 die voorsprong te koesteren en zelfs uit te bouwen, maar daarna vochten de spelers van het team van teamleider Jerry van Rekom zich terug in de strijd. Alexei Parakhonyak speelde een goede remise aan bord 2 tegen Ton Slagboom. Gezien het enorme ratingverschil een goed resultaat van de nieuweling aan Sliedrechtse kant. De stand werd gelijk doordat Robert van Rekom, na een hele partij minder te hebben gestaan, door een blunder van tegenstander Viktor van Blommestein alsnog wist te winnen.

Ook Tobias Dekker wist zich vanuit mindere stelling terug te knokken naar remise tegen Johan vd Griend. Sliedrecht kwam zelfs op voorsprong doordat de man in vorm - Wim Hokken - weer had toegeslagen. Bij een 3,5-2,5 stand wist Wim Pool zich ook uit zijn benauwde positie te vechten tegen Piet Pluymert (oud-kampioen van Sliedrecht) en boekte een plusremise, waarmee het eerste wedstrijdpunt voor Sliedrecht een feit was. Aan het staartbord speelde Willem Kuiper een moeilijke partij tegen Cochita Dwars, die haar voordeeltje uiteindelijk keurig in winst wist om te zetten.

In de eerste ronde van de bekercompetitie van de Rotterdamse Schaakbond heeft het Sliedrechtse kwartet verrassend gewonnen van Charlois Europoort, de verliezend finalist van vorig seizoen. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 en daarmee kwamen de Rotterdammers van Zuid nog goed weg. Naomi Snikkers speelde keurig remise, terwijl Wim Pool fraai wist te winnen. Bij Wim Hokken leek remise voor de hand, zodat Tobias Dekker in betere stand remise aannam. Helaas ging de Sliedrechtse koploper alsnog onderuit.

Dat betekende dus snelschaken. Daarin wisten de Sliedrechtse jonkies Naomi en Tobias te winnen, maar gingen de Wimmen onderuit.

Het lot moest dus de beslissing brengen en Sliedrecht gunstig gezind. Het team kan zich opmaken voor de tweede ronde waarin favoriet en titelverdediger Krimpen ad IJssel langs komt. Van deze promotieklasser werd vorig seizoen nipt verloren in de kwartfinale. Dit keer staat echter een thuiswedstrijd op het programma en velen weten dat het in De Huifkar kan spoken...

advertentie
advertentie