Sliedrecht heeft moeite met veerkracht van de Zwerver

9 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht betrad zaterdag vol zelfvertrouwen het veld van de Schans na de 8-1 overwinning op Altena vorige week, terwijl De Zwerver nog een kater van het verlies tegen GJS in de benen had. Dit mentale verschil was echter snel verdwenen toen de bal ging rollen. Zeker in de tweede helft toonde de ploeg uit Kinderdijk veerkracht door met tien man twee keer terug te komen van een achterstand en zo een puntje van Sliedrecht afsnoepte.

De eerste tien minuten kenmerkte zich door het aftasten van de ploegen. Het voorzichtige spel werd in de tiende minuut doorbroken door een treffer van de Zwerver. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Vincent Luiten terecht die 'm ineens inschoot. Met de vele spelers voor zijn neus was keeper Martijn Lugthart kansloos.

Sliedrecht kreeg daarna het beste van het spel en via goede combinaties probeerde de ploeg de gelijkmaker te forceren. Keeper Leon Batenburg redde de Zwerver door na een voorzet van Kevin de Leur een kopbal van Bobby Oostenrijk uit de hoek te halen. Aan beide kanten kwamen er kansen. Een vrije trap van Paulo Gonsalves, een van de steunpilaren van de Zwerver, werd door Shagmard Mari ingekopt maar keeper Martijn Lugthart stond op de goede plek. Vlak daarna hield hij opnieuw Shagmard van een doelpunt af na een solo van deze speler.

In de 37e minuut was het toch Sliedrecht dat op 1-1 kwam na een counter. Edwin Tukker probeerde Roy Leeuwenstein van een doelpunt af te houden maar dat ging ten kostte van een overtreding in het strafschopgebied. Een gele kaart en een strafschop waren het gevolg. Voor Edwin Tukker de tweede dus kon hij met rood vertrekken. Goksel Cakir maakte geen fout.

Net op het moment dat de ploegen met 1-1 zouden gaan rusten dacht scheidsrechter van Egmond daar heel anders over. Een speler van Sliedrecht sprong bij een hoge bal tegen Mathijs Vermaat op. Scheidsrechter Van Egmond gaf tot grote verbazing van het publiek in Kinderdijk een strafschop aan Sliedrecht. Opnieuw maakte Goksel Cakir geen fout: 1-2.

Zo werden de kansen voor De Zwerver wel erg klein: met 10 spelers tegen de 11 van Sliedrecht en 1-2 op het scorebord. Toch was het in het eerste kwartier de thuisploeg die het spel maakte en via goed voetbal op zoek ging naar de gelijkmaker. In de vijfde minuut was het bijna raak met opnieuw Vincent Luiten, die na een vrije trap de gelijkmaker op zijn schoen had maar het schot smoorde in de vele spelers in het strafschopgebied. In de 18e minuut kwam Guido Luiten in het veld en vlak daarna kwam de verdiende gelijkmaker. Uit een opnieuw afgeslagen corner was het Hugo Penning die de bal ineens op zijn schoen nam en voor de 2-2 zorgde.

De vreugde duurde kort voor De Zwerver. De voorzet van Kevin de Leur kwam bij Robert Kuipers ongelukkig op zijn voet en de bal verdween in eigen doel: 2-3. Kuipers mocht deze misser goedmaken in de 35e minuut. Hij veroverde de bal op het middenveld, passeerde drie spelers van Sliedrecht en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de bovenhoek.

De laatste tien minuten golfde het spel heen en weer, maar de beide goede keepers hielden hun doel verder gesloten zodat bij het eindsignaal de 3-3 op het scorebord stond.

Omdat concurrent GJS punten liet liggen tegen Hardinxveld blijft de strijd om de derde plaats spannend. GJS staat nu op 15 punten, Sliedrecht heeft er 14 samen met De Zwerver, Altena en Almkerk. Stedoco gaat aan kop met 23, gevolgd door SVW met 19 punten. Oranje Wit, dat met 13 punten ook nog meedoet, is de volgende tegenstander van Sliedrecht, 15.00 uur in Dordrecht.