'Sliedrecht On Ice nóg gezelliger'

10 november 2009 om 00:00 Nieuws

Twee weken

lang de ijzers

onderbinden

SLIEDRECHT - Schaatsminnende Sliedrechters kunnen net als vorig jaar genieten van Sliedrecht On Ice. Niemand minder dan Sinterklaas komt zaterdag na zijn aankomst in de haven de overdekte ijsbaan op het Merwedeplein openen.

De officiële openingshandeling wordt rond 12.30 uur verricht. Vervolgens kan een ieder de ijzers onderbinden. Bij de HEMA zijn van 09.00 tot 17.00 uur kaartjes te koop. Schaatsliefhebbers kunnen tot 17.30 uur hun hart ophalen. Daarmee is de pret echter nog lang niet over. Sliedrecht On Ice duurt immers exact twee weken. Vier dagen langer dan vorig jaar. Ondanks enkele hobbels op de weg door het wegvallen van sponsoren is het volgens Henk Boer, waarnemend voorzitter van Winkelierskring Sliedrecht, ruimer van opzet: ,,De tent is groter en aantrekkelijker. We willen het gezellig maken voor de toeschouwers. Zeker als vaders, moeders, opa's en oma's naar hun kinderen en kleinkinderen komen kijken."

Vorig jaar beleefde ons land voor het eerst sinds jaren een strenge vorst. Tot geluk van de organisatie brak de winter pas echt door nadat de ijsbaan al was afgeruimd. Toch is ervoor gekozen het veertiendaagse evenement een maand te vervroegen. Boer: ,,We schakelen hiermee het risico uit dat het hard gaat vriezen waardoor we onze vrijwilligers van IJsclub De Vriendschap kwijtraken. Bovendien viel het vorig jaar deels in de Kerstvakantie."

Van de baan, die uit écht ijs bestaat, wordt onder schooltijd alleen gebruik gemaakt door de Sliedrechtse basisscholen. ,,Alle scholen doen mee", zegt Boer verheugd. ,,Met ongeveer 1300 scholieren is dat bijna het dubbele van vorig jaar." Na schooltijd is het dagelijks van 15.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 21.30 uur, tegen betaling van twee euro, vrij schaatsen. Met uitzondering van woensdag als het vrij schaatsen al om 13.00 uur begint en zaterdags van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur. De baan is zondag gesloten. Wie geen schaatsen heeft kan deze bij de baan huren voor drie euro per paar.

Foto: Net als de vuurdoop in 2008 is gekozen voor een overdekte ijsbaan op het Merwedeplein.

advertentie
advertentie