De ‘Kerstjan’ is al druk bezig

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Het Kompas kreeg net als vorig jaar weer een mailtje van een buurman van Jan Stuij vanwege zijn prachtige kerstversiering. Zelfs weerman Piet Paulusma van SBS 6 kwam toen langs in de Hugo de Grootsraat en de woning werd uitgeroepen en tot het leukste kersthuis van het land. Buurman Jared Besemer: ,,Jan is nu alweer een paar weken aan de gang. En het leek mij leuk om jullie dat te laten weten. Het wordt nog grootser dan vorig jaar. De letters moeten nog op het dak maar hij is al aardig onderweg. Als Jan straks na Sinterklaas het licht aandoet dan zal de straat er weer een stuk gezelliger uitzien.

Door Margreet Strijker

Jared: ,,Leuk is dat er nu alweer veel mensen komen kijken. Vaak met hun kinderen of kleinkinderen.” Op het moment dat Het Kompas zelf een kijkje gaat nemen staat de workmate in de voortuin en is Jan tussen de buien door bezig de laatste hand te leggen aan de gevel van een Kershuisje. Na 5 december zal een levensgrote Kerstman de deur daarvan uitkomen. Ook is de vutter druk met de aanleg van een kompleet dorp met een waterval, een kerk, woningen en boerderijen.

Ook de naaste buren stellen hun voorgevels beschikbaar. De blinde muur tegenover de woningen wordt er dit jaar voor het eerst bij betrokken. De ijspegels daarvoor zijn al in de maak. Wie er meer van wil weten kan vanaf 5 december zelf een kijkje gaan nemen bij het laatste huis aan de Hugo de Grootstraat. Maar drie dagen daarvoor zal Jan Stuij in een speciale aflevering van ‘Wat mij boeit…’ meer vertellen over zijn bijzondere kersthobby.

advertentie
advertentie