Sliedrecht Sport dichtbij een stunt

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport zijn er net niet in geslaagd één van de titelkandidaten in de B-League op een nederlaag te trakteren. In een zinderende vijfsetter kwamen de mannen van Michiel de Ruyter en Reier Kros heel dichtbij de overwinning, maar bleek het geroutineerde VC Allvo, vorig seizoen nog uitkomend in de A League onder de noemer VC Omniworld, in de afsluitende set net iets effectiever : 16-25, 20-25, 25-22, 25-23 en 13-15.

Het was een kwestie van de juiste afstemming op het spel van VC Allvo, gebaseerd op een stevige servicedruk en met veel lengte aan het net, waar Sliedrecht Sport in de eerste twee sets de meeste moeite had. De blokkering van de mannen uit Almere stond als een huis en afgemeten aan de verhoudingen in de eerste set leek VC Allvo een makkelijk avondje te krijgen in de normaliter zo gevreesde sporthal De Stoep. Met 16-25 bleek er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht, echter vanaf de tweede set kwam Sliedrecht Sport steeds beter in het spel. Halverwege de tweede set liep de score nog gelijk op, waarna een sterke opslagserie van VC Allvo alsnog het verschil maakte.

Pas vanaf de derde set gooide Sliedrecht Sport werkelijk alle schroom van zich af en kantelde de wedstrijd. Met name nieuwkomer Duco Fronic onderscheidde zich met een aantal prima servicebeurten en ook aan het net stond de Sliedrechtse blokkering als een huis. VC Allvo kreeg de nodige problemen in de pass en met het opgeleefde supporterslegioen als extra steun in de rug kwam Sliedrecht Sport weer langszij na 4 sets. Ook in de vijfde set leek een stunt bij een 4-1 stand nog altijd tot de mogelijkheden te behoren. Servicekanon Wilco van Wijk maakte echter in de slotfase het verschil en haalde hij de winst voor zijn team alsnog binnen : 13-15. Met name in mentaal opzicht kan de prestatie tegen VC Allvo steun bieden bij de uitwedstrijd van komende zaterdag, wanneer Sliedrecht Sport op bezoek gaat in Veenendaal bij Prins/VCV.

advertentie
advertentie