Trias Champions Cup van start

14 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het populaire zaalvoetbaltoernooi om de Trias Champions Cup gaat vrijdagavond 18 december van start. Voor de dertiende keer strijden 24 regionale voetbalteams om deze felbegeerde bokaal. Tijdens de halve- en finaleavond kunnen bezoekers tevens genieten van entertainment. Sliedrecht heeft dit jaar groep C geloot met als tegenstanders Peursum, Sleeuwijk en VVAC.

Het toernooi duurt twee weken. Alleen op beide kerstdagen, oudejaarsavond, nieuwjaarsdag en de zondagen wordt er niet gevoetbald. Vanwege de tijdsdruk worden ook op kerstavond wedstrijden afgewerkt. De groepsfase wordt afgerond op maandag 28 december, waarna een dag later de kwartfinales worden gespeeld.

Ook nu zijn de 24 deelnemende verenigingen verdeeld in zes poules, waarbij de groepswinnaars en de twee beste nummers twee zich plaatsen voor de kwartfinales. De nummer laatst uit iedere groep moet volgend jaar voorloten om een toegangsbewijs te veroveren. De toegang tijdens de groepswedstrijden is gratis en vanaf de kwartfinale dienen bezoekers in het bezit te zijn van een toegangsbewijs. Deze zijn nu reeds te verkrijgen bij hoofdsponsor Trias op het Stadhuisplein.

Aanvankelijk was de bedoeling van de organisatie het toernooi op zaterdag 19 december te starten met een volledig dagvullend programma. De KNVB zegde in eerste instantie toe de clubs die moesten deelnemen in de Oosterbliek te vrijwaren van competitieverplichtingen. Later trok de bond deze belofte weer in, waarna het programma volledig op de schop moest. Nu wordt dus op vrijdag 18 december afgetrapt, met al direct een kraker van jewelste. Titelverdediger Unitas speelt om 18.30 uur in het openingsduel tegen LRC Leerdam. Een dag later is met name de ontmoeting SteDoCo-Kozakken Boys een heel interessante (18.55 uur). Op zaterdag 2 januari vindt de finale plaats.

Ook de jeugd komt dit jaar weer ruim aan haar trekken. Op 21, 22, 28 en 29 december spelen de D-jeugd ’s morgens en de B-jeugd ’s middags hun voorrondes. Op 30 december stroomt het jeugdtoernooi in bij de senioren.

De organisatie verzoekt bezoekers dringend de parkeergelegenheid rond de winkels zoveel mogelijk vrij te laten tijdens openingstijden. Auto's kunnen worden geparkeerd op het industrieterrein Oost 1 op loopafstand van de Oosterbliek. Ook wordt bezoekers gevraagd hun auto dusdanig te parkeren dat omwonenden daar geen hinder van ondervinden.

advertentie
advertentie