Dreamteam laat volle winst glippen

15 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT-Het Dreamteam speelde op vrijdag de dertiende een zeer merkwaardige wedstrijd tegen de jonkies van Barendrecht 3. Teamleider Peter Vis heeft de gehele avond hoofdschuddend rondgelopen en bleef dat doen nadat de eindstand van 4-4 op het scorebord was gekomen.

Het Dreamteam dacht met zeven spelers wel even te kunnen winnen van de acht jeugdspelers van Barendrecht. Dat deden Janus de Vries en Henri Hartog jr. ook snel, maar daarna gingen enkele gewonnen partijen zelfs nog verloren of verzandden in remise. Debutant Michiel vd Berg presteerde uitstekend door wel te winnen. Martijn Stoker kwam met remise nog goed weg, maar het bontst maakte Mark van Hulst het door met een straatlengte materiaal voorsprong zijn tegenstander pardoes pat te zetten. Het Hartog-pat werd zelfs zo dik verbeterd.

Na drie wedstrijden heeft Sliedrecht 4 nu 3 punten en staat daarmee in de middenmoot. Teamleider Vis geeft aan de nodige maatregelen te gaan treffen voor de volgende wedstrijd. Welke koppen dan gaan rollen zullen we op 11 december aanstaande zien, want dan staat de wedstrijd tegen De IJssel 3 op het programma.

In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Wim Pool zich definitief tussen de titelkandidaten geschaard. Na zijn fraaie zege op Jerry van Rekom steeg hij naar de top-5 en heeft het podium in zicht. Hij behoort dan ook tot de belangrijkste belagers van de tot nu toe ongenaakbare koploper Wim Hokken. De 18-voudig kampioen won van naaste belager Tobias Dekker.

Achter Wim Hokken speelden Niels Mijnster en Wout Boer zich ook naar de top-5. Peter Dekker speelde een prima partij tegen Mark van Hulst en won fraai. Opvallend was verder de remise van Hans Dubbeldam tegen Alexei Parakhonyak en de aanvallende winst van Tabitha Snikkers op Pieter de Bruin. Pieter Blokland bewees opnieuw de angstgegner van zijn 'leermeester' Kees Wessels te zijn. Dit keer werd het een spannende partij, die uiteindelijk in remise eindigde.

In de jeugdcompetitie heeft Janus de Vries door een zege op Cynthia vd Linden zich naar een tweede plaats gespeeld. Hij moet deze plaats delen met Jurgen de Haan, die Roland Kop opzij zette. Koploper blijft Floris Verweij, die in moeilijke stelling afbrak tegen de sterk spelende Christiaan Verheij.

In de tweede groep brak koploper Robin Urbanus af in moeilijke stelling tegen Koos vd Berg. De partij kan echter nog alle kanten op. Jorik Klein won al wel en staat nu alleen aan kop. De gebroeders Mensing deden ook weer van zich spreken door beiden te winnen; Adrian van Rick Smits en Andrew van Daan Stuij. Zo blijft de strijd om de bekers nog onbeslist en belooft het nog een spannend slot van de competitie te worden.

Uitslagen senioren:

Wim Hokken-Tobias Dekker 1-0

Naomi Snikkers-Wout Boer 0-1

Robert van Rekom-Niels Mijnster 0-1

Jerry van Rekom-Wim Pool 0-1

Peter van den Bergh-Henk Prins 1-0

Pieter Blokland-Kees Wessels 0,5-0,5

Mark van Hulst-Peter Dekker 0-1

André van Dieën-Evert Bos 0-1

Floris Verweij-Henri Hartog 0-1

Fer Snikkers -Leen Dubbeldam 0-1

Martin Prins -Hans Snel 0,5-0,5

Michiel van den Berg-Gerard Kolenbrander 0-1

Hans Dubbeldam-Alexei Parakhonyak 0,5-0,5

Tabitha Snikkers-Pieter de Bruin 1-0

Henk Hartog sr. -Leo Koppelaar 0-1

Uitslagen jeugdgroep 1:

Christiaan Verheij-Floris Verweij afg.

Janus de Vries-Cynthia vd Linden 1-0

Roland Kop-Jurgen de Haan 0-1

Uitslagen jeugdgroep 2:

Adrian Mensing-Rick Smits 1-0

Daan Stuij-Andrew Mensing 0-1

Koos vd Berg-Robin Urbanus afg.

Praveen Kanakaratnam-Rick Stuij 0-1

Rik Bons-Jorik Klein 0-1

advertentie
advertentie