Moeizame wedstrijd voor Syngeros

15 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De basketbalsters van Synergos speelden zaterdag 14 november een moeizame wedstrijd tegen Jump IJsselsteijn. Lag het aan het feit dat de selectie noodgedwongen teruggedrongen was tot slechts 7 speelsters? Of lag het aan het feit dat de ploeg door omstandigheden maar net op tijd binnen was en geen behoorlijke warming up kon draaien? De machine kwam hoe dan ook niet erg op gang en de winst ging daarom met de duidelijke cijfers 51-26 naar Jump IJsselsteijn.

In de eerste helft hadden de dames moeite om vrij te lopen. Alleen Patricia Hoogendoorn hield het team in de wedstrijd met een paar mooie punten. In de tweede helft werd het er niet beter op. Het spel werd veel stilgelegd door fouten, gemaakt door beide teams, waardoor de dames niet echt in de wedstrijd konden komen. Er werden veel pogingen gedaan om vrij te lopen, maar als de dames eindelijk door de verdediging heen waren lukte het vervolgens niet om te scoren. De bal wilde er gewoon niet in. Ook de vrije worpen werden niet veel benut. Alleen de verdediging van Synergos verdiende een pluim waardoor de tegenstander niet verder kon uitlopen dan 20-12.

Na de rust begonnen de dames vol goede moed. De verdediging werd goed dichtgehouden, waardoor de tegenstander moeite had om vrij te komen. De dames van Synergos hadden echter hetzelfde probleem en kwamen hierdoor niet veel tot scoren. De dames maakte in deze helft bovendien veel fouten en Jump IJsselsteijn benutte deze vrije worpen goed waardoor de voorsprong groter werd.

In de vierde helft verliep het spel niet veel anders, al waren dankzij Auk vd Berg de rebounds wel vaak voor Synergos. Door een paar goede driepunters van de tegenstander kwam de eindstand op 51-26.

Scores: 12 punten Patricia Hoogendoorn, 8 punten Suzanne Groenendijk, 3 punten Natascha v.d. Berg, 2 punten Auk v.d. Berg, 1 punt Jolanda de Gelder.