Blamage voor Sliedrecht tegen Oranje Wit

16 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/DORDRECHT - Al vanaf het allereerste fluitsignaal van de belangrijke wedstrijd tussen Oranje Wit en Sliedrecht lieten de Dordtenaren zien dat het de drie punten binnenshuis wilde houden. Sliedrecht kreeg een golf van kansen over zich die in de eerste helft tot drie keer toe tot doelpunten leidden. Na rust werd het zelfs 4-0, nam Oranje Wit wat gas terug en mocht Sliedrecht één eretreffer maken. Een pittige tegenvaller voor de Sliedrechtse ploeg, die nu met 14 punten en een zevende plek genoegen moet nemen.

De vierde kans van Dordtse zijde leverde in de negende minuut de eerste treffer op, een lobje van Yildirim. Na 20 minuten moest Timo van der Want wegens een blessure gewisseld worden en deze wissel bleek fataal voor Sliedrecht. Trainer Dick Stuij van de Herik moest een aantal posities omzetten waar de Sliedrechtse verdediging geen raad mee wist. Totale chaos was het resultaat met veel slechte passes, grote fouten en heel veel praten naar elkaar toe als gevolg.

Oranje Wit trok zich van alle heisa niets aan en bleef het beste van het spel houden. Na zo’n halfuur trok Robin Bernard aan de noodrem en schoffelde hij spits Yildirim onderuit in de zestien. De prima leidende scheidsrechter Van de Koppel gaf een terechte strafschop en zo kwam de 2-0 op het scorebord. Een paar minuten voor de theepauze was het weer raak voor Oranje Wit via een geplaatst schot van uitblinker Yildirim: 3-0, terwijl Sliedrecht zich nog niet voor het Dordtse goal had laten zien.

De theepauze werd door Sliedrecht gebruikt om elkaar eens stevig de waarheid te vertellen. Dat leek even iets op te leveren met de eerste kans van de wedstrijd voor Sliedrecht. Goksel Cakir stuitte echter op de uitstekende keeper Van Wensen van Oranje Wit. Tot overmaat van ramp maakte Sliedrecht in de 53e minuut de zoveelste verdedigingsfout waaruit wederom Yildirim de 4-0 mocht scoren. De wedstrijd was gespeeld en Oranje Wit kon wat gas terug nemen. Hierdoor kreeg Sliedrecht de ruimte voor wat aanvallende acties. Het eerste plaagstootje werd gegeven in de 55e minuut toen een kopbal in de handen van de keeper verdween. Bijna hielp Van Wensen de gasten door de bal tegen het lichaam van Cakir te schieten, maar deze kon in twee instanties de bal niet langs de doelman spelen. Ook Sliedrecht-aanvoerder Leeuwestein kreeg twee zuivere kansen. Een kopbal uit een corner ging rakelings naast het doel en even later won hij een duel met de Dordtse verdediger. Echter, de keeper gunde Leeuwestein het doelpuntje niet en redde met een mooie katachtige reactie. Even later kreeg Sliedrecht toch de eretreffer. Leeuwestein speelde invaller Hakan Tokul aan en deze bleef oog in oog met de doelman Van Wensen kalm.

Gelukkig heeft Sliedrecht aanstaande zaterdag geen wedstrijd op het programma zodat de ploeg de tijd heeft van deze blamage te herstellen.