Crescendo’s muzikale tijdreis eindigt nooit

16 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Massa’s Flinstones, de cast van Grease en een stoere Tina Turner. Niets was afgelopen zaterdag te gek tijdens het avondvullende concert ‘Timeless’ van Muziekvereniging Crescendo. Zo’n achthonderd bezoekers lieten zich verrassen door de muzikale tijdreis in De Lockhorst.

De lichten worden gedoofd. De nieuwe dirigent Willem van Zee stapt zelfverzekerd het podium op. Space-geluiden klinken uit de speakers. Crescendo opent de avond met Star Trek. Twee projectieschermen aan beide kanten van de zaal tonen filmpjes en foto’s die de muziek ondersteunen.

Het grote orkest van Crescendo speelt daarna onder andere ‘Condacum’ dat verwijst naar de Romeinse keizerrijken, ‘Robin Hood’ met het bekende nummer ‘Everything I do’ en het swingende ‘Dixieland Jamboree’.

Tijdens de muziek van het wereldberoemde Les Misérables stampen de leerlingen van de Algemene Muzikale Vorming (AMV) op de maat naar het podium. Zij dragen protestborden met de leus ‘Wij weigeren langer slaaf te zijn’. Zangers en zangeressen van het conservatorium Tilburg zingen met de kinderen mee. Eerder kwamen de jonge muzikantjes al in actie tijdens de Flinstones. Ook als het jeugdorkest Grease speelt, dansen zij de bekende moves en trommen op de beat.

Zangeres Lotte Verhoeven alias Tina Turner brengt vervolgens nog de zaal in verlegenheid. Met haar vertolking van het nummer ‘River deep, mountain high’ gooit zij al haar charmes in de strijd.

De duizelingwekkende reis komt uiteindelijk tot stilstand in de toekomst. En die kan Crescendo met alle vertrouwen tegemoet zien...

advertentie
advertentie