Jannen maken er 'vet feest' van

16 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De feestband ‘Jan pak de Leuning’ vierde vrijdag 1 november hun eerste lustrum met een ‘Vet Feest’ in de Lockhorst. De vijfhonderd fans werden getrakteerd op vette muziek, verrassende humor, 200 kilo patat en 3000 frikadellen. En er waren cadeautjes: burgemeester Martin Boevée onthulde in een feestelijke rode pantalon een nieuwe leuning en verraste de Jannen met een Blikken cd. Maar het mooiste cadeau was misschien wel het voorprogramma dat verzorgd werd door drie topartiesten van ‘United by Music’. Arthur Shorty, Jerry Wish en Lady Angel warmden het publiek lekker op met meeslepende bluesnummers.

Door Margreet Strijker

Een deel van dat publiek was overigens nog maar nauwelijks bekomen van de ontvangst: ze werden door een Janneman (de beveiliging) met veel kabaal: “VIP (Vrije Ingang Persoon) in the house” naar hun staanplaats gedirigeerd. Dan was het voor de ouderen toch beter geregeld. Voor hen waren 67+ zitplaatsen gereserveerd. Het publiek werd in de foyer verwelkomd door een ‘blote’ pianiste, dames van de merchandise en een nagelstyliste bij wie men terecht kon voor een mini JpdL logo. De pannen voor de patat en de frikadellen stonden al klaar. En omdat de Jannen het beste voor hebben met de gezondheid van hun fans was zelfs een consulente van de Weight Loss Challenge lijnclub aanwezig.

Om 21.00 uur precies maakten de Jannen in de ‘Zonnenberg Limousine’ met een hoop rook, bombarie en een vette frituurpan hun entree. Gelukkig was er een ‘Regardtseur’ om alles in goede banen te leiden. Leadzanger JanAndré opende met: ,,Als het vanavond niet goed gaat ligt dat aan de zenuwen.” Waarna hij samen met JanRob en JanDave losbarstte met ‘De rookverbodblues’. En dat was het begin van een geweldig muzikaal en vocaal spektakel met heel veel humor. Zie ook: www.unitedbymusic.nl. en www.janpakdeleuning.nl

De Jannen bedanken TheaterGroep en Partycentrum De Lockhorst, United by Music, Marian de Been (naakte pianiste), Leo Zonneberg Vastgoed (limousine), Het Kompas Sliedrecht (VIP gast), Herbalife, Kadowaard, de dames van de merchandise en de onvolprezen Jannenmannen voor het waarlijk vette feest.

advertentie
advertentie