ASZ begonnen met vaccinatie van 1200 medewerkers

16 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis is vandaag op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht begonnen met het vaccineren van zorgpersoneel tegen de Nieuwe Influenza (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep. De komende weken worden circa 1200 ziekenhuismedewerkers tweemaal geïnjecteerd met het vaccin.

Voor de inentingen kwamen 2600 medewerkers in aanmerking, namelijk de groep die dagelijks direct contact heeft met patiënten. Vaccinatie is voor hen evenwel niet verplicht. Het ziekenhuis heeft intern campagne gevoerd om de zorgverleners erop te wijzen dat zij niet alleen zichzelf beschermen door te kiezen voor inenting, maar ook de patiënten die zij behandelen. Bovendien is de totale ziekenhuiszorg beter beschermd tegen grote aantallen ziek personeel, naarmate meer collega’s zich laten inenten.

,,Het aantal van 1200 had natuurlijk nog hoger gekund”, zegt divisiemanager Deni Kraus, die in het ziekenhuis verantwoordelijk is voor de coördinatie rond de Grieppandemie. ,,Toch zijn we niet ontevreden. Het percentage aanmeldingen is namelijk wel aanzienlijk hoger dan dat voor de jaarlijkse reguliere griepprik.”

Het ziekenhuis had geen streefgetal in gedachten, zegt Kraus. Wel kunnen zorgmedewerkers die zich toch nog bedenken, zich aanmelden voor een ’herkansing’. Tot vreugde van Kraus ontstond daarvoor maandag direct al een lijst met nieuwe belangstellenden: ,,Nu er onderling over gesproken wordt en het vaccineren ‘zichtbaar’ is, doet goed voorbeeld blijkbaar toch goed volgen.”

advertentie
advertentie