Rabobank schenkt Anne de Vriesschool 3650 euro

20 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De heer Jan Willem van Andel, directeur van de Anne de Vriesschool Sliedrecht, ontving op 16 november een cheque van € 3.650,-- uit handen van Wout van der Wal, voorzitter van de klankbordgroep Bedrijven van Rabobank Sliedrecht-Graafstroom. Het bedrag zal worden gebruikt voor de aanschaf van ‘Techniek Torens’.

De Techniek Torens is een compleet lesconcept dat de kerndoelen voor techniek in het basisonderwijs dekt. Daarin zijn zowel de oude als nieuwe kerndoelen voor techniek meegenomen. Alle thema’s en domeinen (constructie, transport, productie, communicatie, elektrotechniek, et cetera) worden in doorlopende leerlijnen behandeld, waarbij “zelf doen” centraal staat.

In de Techniek Torens, drie opvallende en vrolijk gekleurde kasten in de vorm van Middeleeuwse kasteeltorens, zitten alle materialen, leskisten en lesbeschrijvingen voor ten minste tachtig technieklessen voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool.

Het aantal technisch opgeleide mensen is de laatste tien jaar sterk teruggelopen. ,,De Anne de Vriesschool wil hier wat aan doen", vertelt Jan Willem van Andel. ,,Door de aanschaf van het nieuwste en meest innovatieve lesconcept op het gebied van techniek, willen we kinderen weer enthousiast maken voor een technische opleiding”.

Rabobank Sliedrecht-Graafstroom ziet het belang in van goed opgeleid technisch personeel, en heeft daarom een bijdrage willen leveren. Daarbij stelt de Rabobank als voorwaarde om andere (basis-)scholen in Sliedrecht en Graafstroom kennis te laten maken met het nieuwe lesconcept. Van Andel: ,,De Anne de Vriesschool is bezig om ook andere scholen te benaderen, om met elkaar een stijging van het aantal technisch opgeleiden in de toekomst te bewerkstelligen."

Mocht deze samenwerking tot een succes leiden, dan zal Rabobank Sliedrecht-Graafstroom nog eens € 3.650,-- aan het project te doneren.

Op de foto links Wout van der Wal en rechts Jan Willem van Andel.

advertentie
advertentie