Dammers herstellen zich

22 november 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Na twee nederlagen in de bondscompetitie beet het viertal van damvereniging "De Alblasserwaard" weer flink van zich af. In Alblasserdam werd met 5-3 gewonnen van DVA2. Jan Kuiper pakte al snel de winst. Hij speelde tegen een jeugdlid van de alblasserdammers dat veel tegenstand bood maar uiteindelijk op ervaring moest capituleren.

Ook Dirk-Jan Dekker speelde tegen een jeugdlid. Hij had het veel moeilijker, maar uiteindelijk wist hij in het eindspel door te breken. Het verlies van Marco Ruisbroek, die zich misrekende bracht even tegenwind, maar Bert Batenburg stelde kort daarna de winst voor de ploeg veilig, door remise te spelen tegen Marcel van der Most.

In de jeugdcompetitie heeft Luc Gommers hard toegeslagen. In een spannende partij met Peter van Eijl bleek hij over de beste zenuwen te beschikken. Met een prachtige combinatie dwong hij Peter op de knieën. Zijn voorsprong bedraagt nu vier punten, waardoor de concurrentie het nakijken heeft. Lucas Stolk staat met Peter op de tweede plaats en Evie Bouter, die ook van Luc Gommers verloor staat vierde op zes punten.

advertentie
advertentie