Gewichtige AfterShock

23 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het vijfjarig project "Convenant Overgewicht" heeft niet geleid tot een daling van het aantal mensen met overgewicht in Nederland. Sterker nog, alle initiatieven ten spijt nam het aantal mensen dat te zwaar is de afgelopen vijf jaar zelfs toe. Afgelopen maandag presenteerde voorzitter Paul Rosenmöller deze cijfers aan minister Ab Klink van Volksgezondheid. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent zelfs obesitas oftewel is veel te zwaar. Een onderwerp dat The Aftershock deze week zwaar opneemt.

Er wordt nu een nieuw contract opgesteld onder de naam "Convenant Gezond Gewicht". Hiermee moet Nederland over vijf jaar de gezondste jongeren van Europa hebben. Onder de jeugd is nu ruim 14,5 procent van de jongens te zwaar en 17,5 procent van de meisjes. Overgewicht onder de Nederlandse bevolking stagneert, maar het percentage obesitaslijders groeit gestaag verder. Bij de komende verkiezingen zouden de gezondste jongeren van Europa speerpunt moeten zijn en daartoe zou het een belangrijke plek in het gemeentebeleid moeten krijgen. De gezondere levensstijl heeft de afgelopen vijf jaar veel aandacht gekregen, niet alleen door bestuurders maar ook door de burgers zelf.

De makers van The AfterShock proberen er ook deze vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur op MerweRTV weer een "vet" programma van te maken. Reageren kan door tijdens de uitzending te bellen naar de studio of door tijdens programma langs te komen.

Presentatie: Ed Jonkers en José Kraayeveld, techniek: Robbert-Jan de Smit en Arie van Willigen.

advertentie
advertentie