‘Heerlijk om buiten aan het werk te zijn’

24 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Drie jaar geleden startte Carolien van Zessen met haar eigen bedrijf: Garden Inspirations. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, de realisatie en het onderhoud van tuinen. Voor mensen die in het komende voorjaar extra aandacht aan hun tuin willen besteden is dit de ideale tijd om plannen te maken voor de aanleg of een ingrijpende verandering. Wie voor het ontwerp een beroep doet op Carolien, kan tot 1 maart rekenen op een aantrekkelijke korting. We spraken met haar in haar woning in de Gruttostraat 15.

Door Ria Scholten

“Na de land- en tuinbouwschool heb ik een tijd in de horeca gewerkt”, vertelt Carolien.” In die periode ben ik in mijn vrije tijd begonnen met het maken van tuinontwerpen. Eerst heb ik een ontwerp gemaakt voor onze eigen tuin en later voor die van familie en bekenden. Op advies van een deskundige heb ik me verder in het vak bekwaamd. Ik heb veel tuinen bezochten en verschillende cursussen en workshops gevolgd. In dit werk kan ik veel van mijn creativiteit kwijt en bovendien vind ik het heerlijk om buiten aan het werk te zijn.”

“Bij nieuwe klanten ga ik vrijblijvend langs met mijn map met foto’s van een aantal door mij ontworpen tuinen. De mensen kunnen bij mij zowel voor een strak als voor een landelijk of romantisch ontwerp terecht. Een tuin komt het beste tot zijn recht als hij in harmonie is met het huis en de natuur in de directe omgeving”, aldus de ontwerpster. “Mensen kunnen om verschillende redenen een beroep op me doen. Vaak weten tuinliefhebbers niet hoe ze vorm moeten geven aan hun ideeën. In een dergelijk geval volstaat een duidelijk ontwerp desgewenst aangevuld met een beplantingsplan. Anderen geven de voorkeur aan een compleet aangelegde tuin inclusief beplanting. Klanten voor wie ik een tuin heb aangelegd zien mij na een tijdje zeker nog een keer terug. In het voor- of najaar maak ik een afspraak om samen nog een keer door de tuin te lopen om te bekijken of de beplanting aan de verwachtingen voldoet. In de praktijk blijkt soms dat een plant of struik op een ander plekje net iets beter tot zijn recht komt.”

“Natuurlijk kunnen mensen hun tuin ook bij mij in onderhoud geven. Er zijn verschillende mogelijkheden die variëren van enkel een voor- en najaarsbeurt tot regelmatig regulier onderhoud. Verder kunnen tuinliefhebbers bij mij terecht voor advies op het gebied van snoeiwerk of beplanting. Voor bestaande tuinen maak ik graag een nieuw beplantingsplan zonder dat aan de vormgeving wordt gesleuteld. Desgewenst lever ik ook de nieuwe beplanting. Een goede kwaliteit staat daarbij voorop en daarom lever ik alleen bomen, struiken en planten van gerenommeerde kwekerijen.”

Wie alvast kennis wil maken met Carolien’s ontwerpen kan terecht op de onlangs geheel vernieuwde website: www.gardeninspirations.nl. Zij is telefonisch bereikbaar via 0184-423477 en 06-40516405.

Foto: Carolien van Zessen in haar eigen tuin die geheel naar eigen ontwerp is aangelegd.

advertentie
advertentie