Een kiosk vol heerlijke vlaaien

25 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Het winkelaanbod op het Burg. Winklerplein is sinds dinsdag 24 november uitgebreid met een vestiging van Multi-Vlaai. De winkel was voorheen gevestigd in een pand op de Kerkbuurt. De eigenaren John den Uijl en Peter Visser zijn helemaal blij met hun vrolijk ingerichte kiosk op nummer 23. Zij zijn de afgelopen weken druk geweest met de verbouwing van het pand en gaan zich nu weer richten op de organisatorische kant van de zaak. Het verkopen van vlaaien en heerlijke Belgische bonbons laten ze met een gerust hart over aan het verkoopteam bestaande uit Diana, Linda, Melanie, Nienke en Joyce.

Door Ria Scholten

John en Peter hebben eer van hun werk, want de zaak ziet er geweldig uit. De koelvitrine biedt uiteraard plaats aan een uitgebreid assortiment vlaaien. Ondanks het feit dat de winkel nog maar twee uur geleden de deuren heeft geopend is het al behoorlijk druk. Hele en halve vlaaien, maar ook punten in verschillende smaken gaan grif over de toonbank. De winkel biedt tevens de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken met een stuk vlaai naar keuze. De zaak verkoopt ook Belgische kwaliteitsbonbons van het bekende merk Leonidas.

“We hebben voordat we besloten om te verhuizen eerst aan onze klanten gevraagd hoe ze daar tegenover stonden. Het overgrote deel zag de verhuizing naar het plein wel zitten vanwege de prima combinatie met de andere winkels en de goede parkeervoorzieningen”, vertelt John. “Verder verandert er voor hen niet zoveel want zelfs de koelvitrine is meeverhuisd. Het assortiment bestaat nog steeds uit meer dan veertig verschillende vlaaisoorten, die we desgewenst keurig voor de klant in punten snijden. De vlaaien worden dagelijks vers uit het Limburgse plaatsje Sevenum aangevoerd. Het assortiment is heel divers en varieert van kersen, abrikozen of aardbeien tot stroopwafel, brownie of cappuccino. Daarnaast is er de keuzemogelijkheid uit een wener, luxedeeg, bladerdeeg of roomboter bodem.”

“Ons assortiment wordt door middel van verschillende thema’s afgestemd op het seizoen”, vult Peter aan. “Een aantal smaken is momenteel afgestemd op de herfst en in de aanloop naar de verjaardag van de Sint verkopen we Sinterklaasvlaaien, Zwarte Pietvlaaien en Speculaasvlaaien. In december wordt uiteraard ingespeeld op de Kerst. Nieuw is de foto-logotaart die helemaal naar eigen ontwerp opgemaakt kan worden.”

“Bestellen kan in de winkel, telefonisch en via internet: www.multivlaai.nl. Bezorgen doen we tegen een redelijke vergoeding zowel in Sliedrecht als in de omliggende gemeenten”, meldt John tot besluit. ”Ter ere van de verhuizing hebben we een paar échte verhuisknallers. De klanten krijgen een flinke korting op de appelkruimelvlaai, de luxe kersenvlaai en de luxe rijstevlaai. Zij kunnen van maandag tot en met zaterdag bij ons terecht. De winkel is al geopend vanaf 08.15 uur.“

Foto: Nienke (l.) en Diana vormen samen met drie collega’s het Multi-Vlaai team.

advertentie
advertentie