Op één lijn over aanbouw De Stoep

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

Henk Boer, voorzitter van de Sportraad, sprak maandagavond aan het begin van de opiniërende raadsvergadering uit dat dit plan breed wordt ondersteund en derhalve ten uitvoer moet worden gebracht. Van de Ven krijgt bij de besluitvorming op 7 december ook het fiat van een meerderheid van de gemeenteraad. CDA stemt niet in, de andere partijen wel. VVD en SGP/ChristenUnie spraken over een goed voorstel met draagvlak.

Breed draagvlak voor uitbreiding met een sportzaal SLIEDRECHT - De gemeente komt tegemoet aan de wens van de sportverenigingen en gaat een uitbreiding van Sporthal De Stoep realiseren. Met uitzondering van het CDA, dat de bouw van een nieuwe sporthal in Sliedrecht-West prefereert, stemmen alle fracties in met het raadsvoorstel, dat tot stand is gekomen na een uitgebreid onderzoek naar de capaciteit van binnensportaccommodaties in Sliedrecht. Wethouder Remco van de Ven: ,,We hebben via een enquete alle sportverenigingen gevraagd wat ze ervan vinden. Ze stemmen allemaal in.”

Door Erik de Bruin

PvdA en PRO Sliedrecht stemden eveneens in, maar lieten ook hun ongenoegen blijken. Onvrede over het feit dat de toekomstige sporthal in Baanhoek-West is gekrompen tot een gymlokaal. ,,Te vergelijken met de sportzaal in het Grienden College”, legde de wethouder uit. ,,Niet acceptabel”, aldus Connie de Bruin (PvdA), die zei dat ze zich voor het lapje voelt gehouden omdat in het verleden zou zijn toegezegd dat een sporthal wordt gebouwd in de nog te verrijzen nieuwbouwwijk. ,,In een wijk met negenhonderd woningen is een sporthal gewoon nodig. We willen in elk geval meer dan een gymnastieklokaal in een brede school. Het college moet zorgen voor een volwaardige sportvoorziening.”

PRO Sliedrecht pleit ook voor een sporthal in Baanhoek-West. Volgens Flip Mak (SGP/ChristenUnie) is hier nooit over gesproken. Hij werd meteen gepareerd door CDA-raadslid Marlijn Dekker - De Graaff. Wethouder Johan Lavooi hoopt begin volgend jaar een ontwerp van de brede school te presenteren.

De discussie wordt vervolgd.

advertentie
advertentie