Nuttige overwinning Merwede

29 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de eerste klasse waarin Merwede uitkomt zijn wedstrijden die gewonnen mogen worden en wedstrijden die gewonnen moeten worden. Merwede - Bolnes was een wedstrijd uit de laatste categorie. Doelstelling van Merwede is om te handhaven en dat betekent dat dit zaalseizoen drie ploegen onder Merwede moeten eindigen. Op voorhand is Bolnes daar eentje van en daarom was de 14-10 winst ook zeer noodzakelijk.

Dit seizoen degraderen drie ploegen en volgens de kenners is Bolnes een van de zekere degradanten. Toch pakte de ploeg verrassend in de eerste speelronden een punt bij en van Maassluis en liet het bij monde van haar trainer in de pers optekenen dat Bolnes minimaal twee klassen hoger zou moeten spelen. Er was niet veel van te merken in sporthal de Stoep. Ook Merwede maakte er niet echt een schouwspel van, waardoor het publiek weinig verwend werd.

Tegenover de lange aanvallen van Bolnes zette Merwede teveel korte aanvallen, waar beide ploegen het vizier niet voldoende op scherp hadden staan. De doelpunten vielen om en om en bij een ruststand van 6-6 was nog niet te voorspellen hoe de ontmoeting zou eindigen.

Ook het begin van de tweede helft bood nog niet direct een verbetering in het spel. Bij 7-8 leek het er even op dat Merwede in zwaar weer zou komen, maar de roodwitten toonden veerkracht. Er werd een tandje opgeschakeld en via een strafworp voor Iris van Eijl kwam Merwede weer langszij. Aanvoerster Bernadette Struijk zorgde via een doorloper – naar eigen zeggen uit haar tenen – voor de voorsprong, gevolgd door een werkelijke pracht van een doelpunt van Jacco Buijk. Een belangrijke fase brak aan. Een Sliedrechtse treffer betekende een belangrijk gat, maar Bolnes scoorde. Edwijn Kleijn – die in de eerste helft een heuse one-hander gemaakt had – scoorde nu van afstand, snel gevolgd door wederom een prachtige doorloper van Jacco Buijk. Eenmaal in veilige haven ging het allemaal wat vlotter lopen aan Sliedrechtse zijde. Het slotakkoord werd dan ook gegeven door Annelies Schagen en Edwin Kleijn. Met uiteindelijk 14-10 deed Merwede dus, ondanks matig spel, prima zaken. Door het verlies van Bolnes lijkt het er eerder op dat ze binnenkort in de tweede klasse uitkomen, in plaats van twee klassen hoger.

Volgende week staat wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Maassluis treedt dan op als gastheer. Om afstand te nemen van de onderste plaatsen zou winst zeer goed uitkomen voor Merwede.

advertentie
advertentie