Belangrijke weken voor Sliedrecht Sport

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/MEYEL - De volleybalsters van Sliedrecht Sport staan woensdagavond voor de moeilijke opgave om een goede uitgangspositie te bewerkstelligen voor de return van de Europa Cup wedstrijd tegen ES Canet Rocheville. De eerste wedstrijd in Zuid Frankrijk wordt door een 60-tal supporters gevolgd in Le Canet, niet ver van Cannes, en zal een belangrijke steun vormen voor het team van Meino Rozendal, dat nog altijd zoekende is naar de topvorm die nodig zal zijn om deze ronde in de CEV Cup te overleven. Uiteindelijk zal woensdag 9 december een uitpuilende sporthal De Stoep het strijdtoneel zijn waar Sliedrecht Sport het karwei dient af te maken.

Belangrijke weken dus voor de Sliedrechtse dames, die afgelopen zaterdag hun eerste uitwedstrijd van het seizoen wonnen: Summa Peelpush uit Meijel werd met 1-3 geklopt : 25-19, 15-25,15-25,19-25. Gezien het verlies in de eerste set was het duidelijk, dat het team op stoom moest komen en het in de beginfase door onvoldoende servicedruk en veel eigen fouten het piepjonge Limburgse team alle gelegenheid gaf de set naar zich toe te trekken. Daarna stelden ze echter snel orde op zaken en lieten onder andere Nienke de Waard en Fanny Lafeber bij vlagen weer iets van de groeiende vorm blijken, was Brecht Gijsbertsen op het midden regelmatig goed voor een score en bleek Simone Legerstee weer de betrouwbare libero die ze eigenlijk altijd is. Peelpush kwam er in het vervolg niet meer aan te pas en Sliedrecht Sport kon de broodnodige oogst van drie wedstrijdpunten binnenhalen.

Streep door de rekening bleek na afloop de onverwachte dus verrassende winst van concurrent DROS/Alteno, dat in eigen huis te sterk bleek voor koploper en titelkandidaat Heutink Pollux (3-1). Hierdoor blijft Sliedrecht op drie punten afstand en zal met name de confrontatie met Alterno in Apeldoorn op zaterdag 12 december cruciaal zijn om het beoogde doel te bereiken: de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Ook zal Sliedrecht Sport in thuiswedstrijden moeten stunten: aanstaande zaterdag komt TVC Amstelveen op bezoek, dat in de eigen Bankrashal nog met 3-0 te sterk bleek. Wellicht kan Sliedrecht Sport met de goede ervaringen uit Frankrijk in de bagage toch voor een verrassing zorgen om daardoor de achterstand op Alterno niet te groot te laten worden. Gezien de Sinterklaasavond is het aanvangstijdstip voor de wedstrijd van zaterdag vervroegd naar 16.00 uur.

advertentie
advertentie