Daniëlle de Klein zet door

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na twee jaren van veel tegenslagen en blessureleed keert dit seizoen eindelijk het tij voor Daniëlle de Klein. In de eerste wedstrijd van de vijfkamp zwom zij afgelopen zaterdag in eigen bad naar drie pr’s op de 100 wissel, de 100 vrij en de 400 vrij. Op de 100 wissel en de 100 vrij werd zij tevens beloond met respectievelijk brons en zilver.

Ook de jongens Vincent Kraaijeveld, Marnick de Bruin en Arno de Bruijn zijn goed op dreef.met ieder twee pr’s op de 100 wissel en 100 vrij. Hierbij dook Marnick voor het eerst onder de grens van de 1.10. Vincent scoorde twee gouden medailles, Arno twee bronzen en Marnick ging met zilver naar huis.

Judith de Heer baarde opzien door op de 100 school onder de 1.30 te duiken en te eindigen in 1.29.67 wat haar zilver opleverde. Ook de 50 vlinder was een pr voor haar.

De jongste zwemmertjes Bonita van Reede en Isabella de Lange kwamen goed mee. Isabella zwom twee pr’s en behaalde een zilveren en een bronzen medaille en Bonita verbeterde één pr en ging naar huis met brons.

Evi Mijnster, Chémène de Klein en Bob Hogendoorn behaalden pr’s op de 100 wissel en de 50 rug. Voor Evi en Bob betekende dit zilver op de 100 wissel en Bob pakte ook nog het brons op de 50 rug wat Chémène ook lukte.

Aan het eind van de wedstrijd stond er nog een 400 vrij op het programma. Van DWF waren er drie meiden en drie heren die de strijd aangingen. Julia Mijnster, Debby Kraaijeveld en Laurens Kalis wisten zich na vorige week wederom te verbeteren en David Verlek versloeg zijn clubgenoot Johnny den Uil in een rechtstreeks duel.

De overige medailles/pr’s werden als volgt verdeel: Aïsha Boelen (1 pr); Jeanine Tukker (2 pr’s); Louise Bakker (1 pr); Anne de Heer (goud); Debby (goud); Julia (brons); Talitha Boelen (1 pr); Sabine van Heteren (1 pr + zilver); Sharelle Hartman (2x brons); Bob Hogendoorn (2 pr’s + zilver + brons); Delano van Reede (2x goud); Jeroen Flokstra (1 pr); Nick Hogendoorn (1 pr); Frank van ’t Hoff (1 pr); John van Heteren (1 pr); Laurens (2 pr’s); David (2 pr’s + 2x zilver) en Johnny (2x goud).

advertentie
advertentie