Christmas Time bij Avelingen groep

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

Wethouders

helpen een handje

bij inpakken

REGIO – ‘I’m dreaming of a white Christmas….’ Niks Sinterklaasliedjes in de grote bedrijfshal van Den Hartog en Bikker in Vuren waar met man en macht niet minder dan 55.000 kerstpakketten worden ingepakt. Van recessie is hier ogenschijnlijk niets te merken. Gelukkig kwamen afgelopen vrijdag de wethouders Biemans (Gorinchem) en Sluimer (Hardinxveld) de mensen van de Avelingen groep helpen met de grote klus.

,,De etiketten moeten wel naar boven.” Wethouder Biemans wordt goed ingewerkt door zijn nieuwe collega’s van de Avelingen groep. Ook wethouder Sluimer moet even wennen aan de ,,mathematische precisie”, zoals hij het zelf noemt.

,,Dit soort opdrachten moeten uiterst secuur worden uitgevoerd,” licht directeur Gerda Derksen van de Avelingen groep toe. ,,Stel je voor dat iemand een kerstpakket krijgt met iets anders erin, of erger, iets niet er in, vergeleken bij de buurman of -vrouw. Nou, dan heb je de poppen aan het dansen hoor. Nee, goed inpakken is een vak.” De medewerkers knikken instemmend. De meeste van hen doen dit werk al een paar jaar. Met veel plezier. Ieder jaar zijn ze er eigenlijk als de kippen bij. ,,We mogen toch wel weer bij de kerstpakketten he?” vragen zij al tamelijk snel na de zomer.

De Avelingen groep heeft hele tevreden klanten. Het aantal opdrachten groeit ieder jaar, juist omdat de klanten weten dat het prima in orde komt. Geen gerommel met de cadeaus dus. Omdat de hoeveelheid werk toeneemt maakt de Avelingen groep voor deze klus gebruik van de grote bedrijfshal in Vuren. Spannend voor sommige medewerkers om buiten de deur aan de slag te gaan. In de hal van Den Hartog en Bikker werken nu gemiddeld dertig medewerkers.

Deze opdracht is voor Den Besten Kerst- en Relatiegeschenken uit Sliedrecht. ,,We hebben ieder jaar meer werk,” zegt directeur-eigenaar Wim Verheijen. ,,We merken wel iets van de recessie. De taart wordt kleiner, maar onze punt groter,” legt hij fijntjes uit. Ook is de samenstelling van de pakketten iets anders dan vorige jaren. ,,Bij sommige bedrijven zijn mensen ontslagen, dan kan je niet met zo’n uitbundig pakket komen. De samenstelling is dus wat bescheidener, meer food, een stapje terug, maar zeker niet minder aantrekkelijk.”

Verheijen springt slim in op de veranderende tijd. In januari bezoekt hij de beurzen en doet daar nieuwe ideeën op. Meer food, en thema’s zoals Italiaans, maar ook bijvoorbeeld ‘groene pakketten’ met spaarlampen en dergelijke. In mei, juni liggen de brochures al bij de klanten en komen de eerste bestellingen binnen. ,,De logistiek is belangrijk, want alles moet op tijd binnen zijn. Je kan pas beginnen met inpakken als echt alles er is.”

De mensen van de Avelingen groep beginnen in oktober. Dan schallen er nog geen kerstliedjes door de hal. ,,Maar wel andere arbeidsvitamientjes,” lachen zij. ,,En we doen ook verzoeknummers. Zij is gek op André Rieu. Maar persoonlijk vind ik het ook wel eens fijn om met Nederlandstalige muziek mee te zingen.” Onder het kletsen wordt natuurlijk wel doorgepakt. De wethouders zijn al weer klaar en krijgen een kop koffie. ,,’t Is best zwaar werk,” constateren zij.

advertentie
advertentie