Knotgroep De Kievit overhandigt cheque van 5000 euro

5 december 2009 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Knotgroep De Kievit van de Natuur- en Vogelwacht "De Alblasserwaard" heeft niet stilgezeten: 897 knotwilgen werden van hun takkenlast ontdaan, in het Alblasserbos werden vier bospercelen gedund voor Staatsbosbeheer en één bosperceel voor de Provincie. Dit leverde voor de verkoop totaal 220 m3 openhaardhout op.

Naast al dit werk werd ook meegewerkt aan diverse acties en projecten. Zo werd met een groep leerlingen van de VMBO-opleiding van de Willem de Zwijgerschool in Papendrecht in twee ochtenden twee bospercelen gedund. Ook werd meegewerkt aan de actie “Make a difference day “, waarbij in Park Noordhoekse Wiel in Papendrecht 113 knotwilgen een beurt kregen.

De netto opbrengst van dit werk bedraagt 5000 euro en zoals gebruikelijk wordt dit bedrag tijdens een feestelijke ceremonie aangeboden aan de voorzitter van Natuur- en Vogelwacht “De Alblasserwaard”, waarvan Knotgroep “De Kievit” onderdeel is. De overhandiging van de cheque is op woensdag 16 december om 11.30 uur in het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht aan de Matenaweg 1 in Papendrecht.

advertentie
advertentie