Prima resultaat voor Merwede

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de gewonnen belangrijke wedstrijd tegen Bolnes, stond voor Merwede wederom een belangrijke ontmoeting op het programma. Ook tegenstander Maassluis is één van de ploegen, waar Merwede op papier de punten van zou moeten pakken. Wederom slaagde Merwede in haar missie, want ze trok uiteindelijk met 13-16 aan het langste eind.

Wie na tien minuten spelen had voorspeld dat Merwede zou gaan winnen, zou vreemd aangekeken worden in de Olympiahal in Maassluis. Het was de thuisploeg die werkelijk als een speer uit de startblokken schoot en heer en meester was in het veld met loepzuivere schoten. Via 3-0, 7-3 ging pas bij 8-4 de storm wat liggen. Maassluis kon dit niveau 20 minuten volhouden, daarna leken de spelers conditioneel op. Merwede profiteerde en kwam beter in haar spel. Er werd meer vanuit de basisfuncties gespeeld, waardoor er meer stabiliteit in het spel kwam. Hoewel Maassluis nog wel met een 9-7 voorsprong de rust in ging, herleefde bij Merwede het gevoel dat er iets te halen viel.

Vanaf de allereerste minuut van de tweede helft was maakte één ploeg het spel: Merwede. Verdedigend stond het als een huis, waarbij zeker Sanne Verdoorn haar tegenstandster compleet in de zak had. Met acht hard werkende mensen en de excellerende heren Jacco Buijk en Edwin Kleijn boog Merwede haar achterstand om naar een voorsprong van 9-11. Heel eventjes spartelde Maassluis tegen, maar via treffers van Else van der Valle en Jacco Buijk bouwde de Rood-Witten weer een voorsprong op, waarna Edwin Kleijn met twee doeltreffende schoten het vonnis definitief velde over de thuisploeg. Hoewel de laatste treffers slechts statistisch van waarde waren, was het Jacco Buijk die daar wel de mooiste treffer van de wedstrijd in kon noteren. Een pracht van een doorloop uit de losse pols deed vriend en vijand versteld staan.

Zo voegde Merwede wederom twee punten toe aan haar totaal en kan met vertrouwen toe werken op de thuisontmoeting tegen titelkandidaat Kinderdijk, die verrassend verloor tegen IJsselvogels. Aanvang in sporthal de Stoep is om 13.40 uur.