Dammer Kuiper op dreef

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In de competitie van damvereniging "De Alblasserwaard" speelde Jan Kuiper een sterke partij tegen koploper Dirk-Jan Dekker. Gedurende de partij had hij een goede stelling ontwikkeld met winstkansen. Dekker kon in de slotfase met een fikse ruil de nederlaag ternauwernood voorkomen. Opnieuw pakte Kuiper die eerder Batenburg het nakijken gaf, een kostbaar punt van een kampioenskandidaat.

Bij André de Raad zit de vorm er nog niet in. Hij dacht via een mooie, maar kostbare slagzet naar dam Herber Alting pootje te lichten. Hij kwam echter van een koude kermis thuis. Zijn dam kwam klem te staan en leverde geen voordeel op. Met een simpele vangstelling sloeg Alting terug, waardoor juist schijfverlies ontstond. Dit voordeel stond de oude rot niet meer af en stuurde de talentvolle speler zonder punten naar huis.

Het boterlettertoernooi voor de jeugd werd gespeeld in drie groepen. Bij de jongste groep bleek Freek Gommers de sterkste. Hij had evenveel punten als Lars Ruisbroek, maar had in het onderlinge resultaat beter gescoord. In de middengroep liet Mees Schenk zich tot beste dammer kronen. Hij won al zijn partijen.

In de groep met de meest ervaren jeugdspelers ging het er spannend aan toe. Peter van Eijl had tot de laatste ronde alles gewonnen en moest tegen de nummer twee Ton Vink. Maar ook met Ton kende Peter geen genade. Met een mooie combinatie sloot hij de partij winnend af en ging met de boterletter naar huis.

advertentie
advertentie