Nieuwe dienstregeling busvervoer

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De nieuwe dienstregeling voor de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden gaat morgen, zondag 13 december, in. Naar aanleiding van tips en reacties van reizigers en overheden is een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Een nieuwe lijn is toegevoegd en de routes van een aantal lijnen zijn aangepast in het kader van de (toekomstige) HOV-structuur in de Drechtsteden (HOV= Hoogwaardig Openbaar Vervoer). Naast deze wijzigingen wordt wederom de focus gelegd bij verbetering van de rijtijden en aanpassen van het vervoer aan de vraag. Dit laatste kan gezien worden als aanpassen van het voertuigtype en de frequentie.

Belangrijke wijzigingen zijn bijvoorbeeld het inzetten van grotere (of gelede) bussen op de lijnen van en naar Utrecht en de uitbreiding van het aantal ritten in de spits van en naar Rotterdam. Daarnaast wordt 13 december de ontsluiting van de kernen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht sterk verbeterd. Een nieuwe lijn is geïntroduceerd om meerdere inwoners van Dordrecht van en naar het station en centrum te kunnen brengen.

Hieronder de belangrijkste wijzigingen voor Sliedrecht op een rij.

Lijn 13 Dordrecht - Sliedrecht

De route binnen Sliedrecht is per 13 december zoals hij hoort te zijn: Craijensteijn - Kerkbuurt - Winklerplein - Rembrandtlaan - Lijsterweg - Thorbeckelaan - Stormrand - Rivierdijk - Winklerplein - Kerkbuurt - Craijensteijn. Op zondag zal de frequentie worden aangepast naar één keer per uur. Daarmee wordt samen met de MerwedeLingelijn, drie keer per uur een verbinding aangeboden van en naar Dordrecht.

Lijn 75 Gorinchem - Noordeloos - Sliedrecht

In verband met het lage aantal reizigers zal op meer ritten een 8-persoonsbus worden ingezet. Waar en wanneer nodig zal Arriva extra vervoer inzetten.

Lijn 77 Gorinchem - Sliedrecht

Om het vervoeraanbod in de daluren beter op de vraag af te stemmen wordt in de daluren tussen 10.15 uur en 13.45 uur kleinschalig vervoer ingezet.

Lijn 87 Sliedrecht - Rotterdam Kralingse Zoom en Lijn 91 Sliedrecht - Rotterdam Zuidplein

In Sliedrecht wordt de route over de Thorbeckelaan, Deltalaan en Craijensteinstraat, opgewaardeerd tot een HOV-D voorziening. In de dienstregeling zal daarom per 2010 de volgende aanpassing gelden: Lijn 87 en lijn 91 rijden in hun geheel over de Thorbeckelaan en Deltalaan, maar stoppen nog wel bij het Burgemeester Winklerplein. De route in Sliedrecht via de Rembrandtlaan en Kerkbuurt komt hiermee te vervallen.

Lijn 187 Sliedrecht , Lijn 190 Alblasserdam, Lijn 191 Sliedrecht naar Rotterdam

De sneldiensten 187, 190 en 191 zullen voortaan net als de broertjes, de lijnen 87, 90 en 91 via Ridderkerk Sportlaan en Cannenburchstraat van en naar Rotterdam gaan rijden. Met deze aanpassing vergroten we het aantal overstapmogelijkheden op Ridderkerk Sportlaan en laten we tevens de filegevoelige rijkswegen A15 en A16 liggen. Deze aanpassing heeft nagenoeg geen invloed op de reistijd.

Lijn 190 Streefkerk Zuid, Lijn 191 Sliedrecht en Lijn 192 Hendrik Ido Ambacht - Rotterdam Zuidplein

De sneldiensten 190, 191 en 192 zullen voortaan ook in de ochtendspits, vanuit Rotterdam, náár Alblasserdam of Sliedrecht rijden en in de middagspits juist weer ook náár Rotterdam. Dit is de zogenaamde ‘tegenspitsrichting'.

De complete dienstregeling is tevens te vinden op arriva.nl. Daarnaast zijn busboekjes verkrijgbaar bij de Arriva Store in Gorinchem en Dordrecht. Via www.9292ov.nl of 0900-9292 worden alle soorten reisinformatie verstrekt.

advertentie
advertentie