Sliedrecht ver weg van promotie plaatsen

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ondanks de op zich niet onverdienstelijke puntendeling bij Almkerk (1-1) is Sliedrecht verder achterop geraakt in het streven naar het behalen van een promotieplaats naar de eerste klasse. Dit seizoen zijn er extra mogelijkheden, in verband met de invoering van de topklasse bij de amateurs, maar zelfs die derde plaats is momenteel even uit het zicht verdwenen van de selectie van trainer-coach Dick Stuy v.d. Herik. De keuzeheer beaamde na afloop dat de supervorm er bij zijn selectie momenteel niet altijd is. ,,Het is bij deze groep nog te vaak alles of niets. Het ene moment speel je thuis tegen Altena de sterren van de hemel en geef je uit bij Oranje Wit niet thuis. Het is in deze fase van het seizoen met vele afgelastingen in de afgelopen weken erg lastig om het juiste wedstrijdritme vast te houden. Maar we kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien.“

En daarmee doelde Stuy vd Herik met name op een zeer povere eerste helft waarin Sliedrecht geen enkele uitgespeelde kans wist te realiseren. Het mocht de handen dichtknijpen dat arbiter Daems vlak voor rust de bal niet op de stip legde na een duidelijke overtreding van Oktay Kara op Almkerk-aanvaller Erwin Verbruggen. Het betere deel van de wedstrijd speelde zich af na de theepauze. Zowel Almkerk als Sliedrecht creëerden de nodige kansen, waarbij Sliedrecht het eerst succesvol was: topscorer Goksel Cakir rondde prima afr na een voorzet van Roy Leeuwestein: 0-1. Lang kon men niet nagenieten van de voorsprong want nog geen minuut later kwam Almkerk alweer langszij. Mark van Noorloos omzeilde de buitenspelval van de weifelende Sliedrechtse verdediging en leverde zijn aandeel in de score af: 1-1.

Waarschijnlijk werd met deze score en deze wedstrijd het kalenderjaar 2009 afgesloten: het doorgaan van de derby Sliedrecht-Hardinxveld (komende zaterdag 14.30 uur) lijkt met de aanhoudende vorst van deze week uitermate dubieus.