Het Kompas blijft ook in 2010 nieuwsgierig naar bijzondere woonverhalen

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - B&B Jasperina is al het vijftiende huis waar Het Kompas mocht binnenkijken. Deze en eerdere afleveringen van ‘Het Kompas kijkt binnen bij…’ zijn te vinden op de website van de Historische Vereniging. Maar ook in 2010 blijven we nieuwsgierig en blijven we op zoek naar mensen die het leuk vinden om iets te vertellen over de historie van hun huis en/of over hun eigen woongeschiedenis. Het gaat ons niet alleen om grote oude en dure panden. Vooral ook mensen die van een heel gewoon (huur)huis of flatje iets bijzonders gemaakt hebben laten we graag aan het woord.

Maar ook nieuwbouw interesseert ons. Dus binnenkijken in een appartement in De Hooghe Lijster, Sleijeborgh of een andere gloednieuwe flat lijkt ons leuk. Waar woonden die bewoners eerst en hoe bevalt het nieuwe stulpje? En naar de beweegredenen en ervaringen van de bewoners van de ‘bouwput’ Baanhoek West zijn we best benieuwd. Maar ook zouden we heel graag eens uitgenodigd worden om binnen te kijken in één van de gezellige woonwagens die Sliedrecht rijk is. Of bij Turkse of Marokkaanse Sliedrechtenaren.

En ook in een authentiek dijkhuisje of echte stoepwoning zijn we nog ooit geweest.

Als u zich aanmeldt voor ‘Het Kompas kijkt binnen bij …’ komt correspondent Margreet Strijker op visite om een kijkje te nemen en een interview af te nemen dat ongeveer een uurtje zal duren. Richard van Hoek maakt een foto van de bewoner(s) op een bijzondere plek in of bij het huis. Verder kunnen er interieur, verbouwings- of historische foto’s bij het artikel geplaatst worden. Zie www.historie-sliedrecht.nl of www.kompassliedrecht.nl.

Voor aanmelden of informatie: Telefoonnummer 0184-612511 of email: kompas.sliedrecht@bdu.nl.

advertentie
advertentie