Mannen Sliedrecht Sport knokken zich naar winst

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Redelijk onverwacht maar niet minder aansprekend wisten de mannen van Sliedrecht Sport na een reeks nederlagen afgelopen zaterdag eindelijk weer eens met een overwinning van de vloer in De Stoep te stappen. Slachtoffer van deze dadendrang werd het hooggeklasseerde Zaanstad dat na een zinderende vijfsetter uiteindelijk met 3-2 werd verslagen.

Met teamcaptain Roy Kroon op de libero positie en Frank Vlot als passer-loper begon Sliedrecht Sport niet scherp genoeg aan de wedstrijd. De overtuiging ontbrak in de acties, de foutenlast was hoog en de uiteindelijke 18-25 eindstand het logisch vervolg hiervan. Het was duidelijk dat er snel paal en perk gesteld moest worden aan deze uitvoering. De passie en het goede gevoel keerde terug in het spel. Ward Boehlee onderscheidde zich met goede individuele acties en met name op het midden kon Sliedrecht Sport uiteindelijk het verschil maken: 25-23.

Sliedrecht Sport besefte dat het de druk op de ketel moest blijven houden hetgeen in de derde set duidelijk tot uiting werd gebracht. Spelverdeler Willem op’t Hof eiste een hoofdrol op en elimineerde met goede blokkeringen de gevaarlijke Zaanse aanvaller Tom Buijs. De nummer 1 van Sliedrecht Sport bekroonde zijn goede spel in deze set met een onvervalste ace: 26-24.

Het tekende de wilskracht van Zaanstad dat het zich niet zomaar wenste weg te laten zetten. In de vierde set kwamen de Noordhollanders knap terug en wisten alert te profiteren van binnensluipende kleine foutjes bij de Sliedrechtse gastheren: 23-25. In de afsluitende vijfde set speelde Sliedrecht Sport nagenoeg foutloos en kon het met een afsluitende 15-12 de winst gaan vieren.

Aanstaande zaterdag wordt het kalenderjaar afgesloten met een uitwedstrijd in Houten tegen Taurus (20.00 uur).

advertentie
advertentie