Samenwerking Da Vinci College en Sociale Dienst Drechtsteden

18 december 2009 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Op dinsdag 22 december vindt de ondertekening plaats van de samenwerkingsoverkomst tussen de Sociale Dienst Drechtsteden en het Da Vinci College om de voortijdige uitval van ‘overbelaste jongeren’ in het onderwijs te beperken.

Het Da Vinci College heeft te maken met een groeiende groep leerlingen die kampen met meervoudige problemen. Deze jongeren gaan gebukt onder een opeenstapeling van problemen, variërend van schulden, verslaving, criminaliteit in de omgeving tot armoede en gebroken gezinnen. Om te voorkomen dat deze jongeren zonder diploma van school gaan, is het van belang dat zij persoonlijke ondersteuning en begeleiding krijgen in de vertrouwde schoolomgeving. Dit kost veel geld dat het Da Vinci College - geconfronteerd met toenemende bezuinigingen - niet langer alleen kan opbrengen.

De Sociale Dienst Drechtsteden investeert daarom vanuit het participatiebudget 2 miljoen in de begeleiding en ondersteuning van overbelaste leerlingen van het Da Vinci College. Met deze eenmalige bijdrage zal het Da Vinci College zich inspannen om het aantal overbelaste jongeren die dit schooljaar het Da Vinci verlaten, met een diploma te verhogen.

advertentie
advertentie