Drechtsteden (ge)dicht - Drechtsteden schrijft

18 december 2009 om 00:00 Nieuws

Bandell neemt

eerste exemplaar

in ontvangst

DORDRECHT - R.J.G. Bandell, voorzitter van de Drechtsteden, heeft maandag 14 december het eerste exemplaar van het boek Drechtsteden (Ge)dicht - Drechtsteden Schrijft in ontvangst genomen uit handen van A.L. Cardon, wethouder Cultuur van de gemeente Alblasserdam. De overhandiging vond, in aanwezigheid van tal van organisaties, dichters, schrijvers en belangstellenden, plaats in de Kunstkerk in Dordrecht. In het boek zijn gedichten en verhalen opgenomen van de winnaars en de genomineerden van de in de Drechtsteden gehouden wedstrijden Drechtsteden (Ge)dicht 2008 en Drechtsteden Schrijft 2009. Jongeren van de Stadsverkenners / via Lumina hebben bij de gedichten passende foto’s gemaakt.

Het doel van de projecten Drechtsteden (Ge)dicht 2008 en Drechtsteden Schrijft 2009 is om inwoners van de Drechtsteden actief bezig te laten zijn met taal. De projecten wil alle inwoners uit de Drechtsteden stimuleren om staande literatuur te lezen, maar ze ook aanzetten tot het actief omgaan met taal door ook zelf te schijven. Het boekje is ook verkrijgbaar bij boekhandel.

De visie van het plan Cultuurparticipatie Drechtsteden is om kunst en cultuur te zien als een waardevol, onmisbaar deel van het leven. Iedere Drechtstedeling, te beginnen bij de jongeren, zou actief kennis moeten maken met kunst en cultuur. Verenigingen, instellingen, organisaties, particulieren en inwoners van de Drechtsteden met een idee voor een cultuur- of kunstactiviteit kan een financiële bijdrage krijgen uit het programma Cultuurparticipatie van de provincie Zuid-Holland. Het is bedoeld als extra stimulans.

In vervolg op Drechtsteden (Ge)dicht 2008 en Drechtsteden Schrijft 2009 vindt in juni 2010 Drechtsteden Bezongen plaats. Dit is een project waarin muziek en taal centraal staan. De projecten worden georganiseerd door het Bureau Kunst en Cultuur van de stichting PJ Partners in opdracht van de Drechtsteden.

advertentie
advertentie