Sliedrechtse A-team ongeslagen kampioen

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/RIJSWIJK – Het Sliedrechtse A-team heeft historie geschreven door ongeslagen kampioen te worden in promotieklasse Zuid West. In de zesde en zevende ronde werd er stevig gewonnen van Rijswijk en Botwinnik, terwijl concurrent Goes verrassend verloor van Messemaker 1847. Zodoende werd het team van teamleider Peter vd Bergh ongeslagen kampioen en mag het volgend seizoen uitkomen in de Meesterklasse. Dat betekent dat het Sliedrechtse A-team tot de beste 16 jeugdteams van Nederland behoort. Een historische gebeurtenis voor de volgend jaar 75 jaar bestaande vereniging.

In de zesde ronde won het Sliedrechtse A-team met 3,5-0,5 tegen Rijswijk. Kopman Robert van Rekom remiseerde, terwijl Tobias Dekker, Niels Mijnster en invaller Martijn Stoker wonnen. Omdat koploper Goes verloor had Sliedrecht het kampioenschap in eigen hand.

In de laatste ronde moest aangetreden worden tegen de op papier sterkste tegenstander, Botwinnik. Dit team speelde echter maar met drie spelers, zodat Robert van Rekom zijn A-jeugd afsloot met een papieren één. Tobias Dekker en Martijn Stoker remiseerden, terwijl topscorer Niels Mijnster met een winstpartij de zege en het kampioenschap veilig stelde.

Niels Mijnster (zie foto) werd met 6,5 uit 7 tevens de topscorer, maar ook Robert van Rekom en Tobias Dekker deden het uitstekend. Pieter Modderkolk, Naomi Snikkers en Martijn Stoker bleven ook ongeslagen. Niels Mijnster werd met zijn uitstekende score ook topscorer van promotieklasse Zuid West. Een mooie bekroning voor zijn aanvallende spel.

Robert van Rekom wint kerstschaken

Het traditionele kerstschaken op 17 december is gewonnen door Robert van Rekom. De jeugdspeler en aanvoerder van het A-team scoorde 7 punten uit 9 partijen. Hij bleef daarmee zijn vader een halfje voor, net als Peter van den Bergh.

Opvallend bij de prijsuitreiking was de goede score van Leo Koppelaar, die bijna 50 procent scoorde en daarmee ver boven zijn gebruikelijke score bleef. Hij wist zelfs de rondewinnaar een halfje af te snoepen.

In de totaalstand na twee rondes staat Kees Wessels alleen aan kop. Op de tweede plaats staat Jerry van Rekom. Derde staat de verrassende Evert Bos. Henk Prins heeft ook een score van 75 procent, maar heeft te weinig partijen.

Aanstaande 7 januari begint het nieuwe jaar voor Schaakvereniging Sliedrecht met de streekderby van het tweede team tegen de verrassende koploper in de eerste klasse B, het eerste team van Papendrecht/Alblasserdam. Op 9 januari speelt het eerste team de belangrijke thuiswedstrijd tegen Dubbelschaak ’97.

Op de foto: Niels Mijnster, de topscorer van het A-team

advertentie
advertentie