Doelpuntloos begin nekt Merwede

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft haar laatste officiële wedstrijd van 2009 niet winnend af kunnen sluiten. Waar vorige week tegen Kinderdijk nog een punt werd gewonnen, moesten de Rood-Witten de punten in de wedstrijd tegen Vitesse aan de gasten uit Barendrecht laten. Een doelpuntloos begin achtervolgde de ploeg gedurende de gehele wedstrijd en bleek ook niet meer in te lopen. Zo ging Vitesse als winnaars het veld af en sluiten zij 2009 af als koploper in de eerste klasse. Eindstand 14-17.

Vooraf was het een heel gepuzzel om zowel Merwede 1 als Merwede 2 compleet te krijgen. Door afwezigheid van maar liefst 5 van de 10 heren moesten er een aantal noodgrepen gedaan worden. Onder de afwezigen bevindt zich ook Mark de Jong, die vanwege ernstig kruisbandletsel niet meer in de selectie uit zal kunnen komen. Door de grote afwezigheid van met name de heren, werd Erwin van der Poel weer onder de wapenen geroepen en kon zijn vaste plek weer innemen in zijn ‘eigen’ vak.

Hoewel coach Dick van Houwelingen zijn ploeg nog zo op het hart had gedrukt dat het begin enorm belangrijk was om te scoren, verzaakte Merwede hierin. Na 10 minuten stond Merwede nog droog en had Vitesse al 4 keer gescoord en na de eerste treffer van Bernadette Struijk, was het wederom Vitesse dat gemakkelijk de korf wist te vinden. Na 19 minuten stond dan ook de trieste tussenstand van 1-7 op het bord. Vitesse leek zo een gemakkelijke middag te hebben, maar zoals in eerdere wedstrijden dit seizoen, wist Merwede de rug te rechten en zich meer in de wedstrijd te spelen. Zeker het eerst aanvalsvak vond sneller de korf, waar het eerste verdedigingsvak juist teveel pogingen nodig had. Bij 3-8 was het Iris van Eijl die ook dit vak de eerste treffer wist te noteren. In de laatste minuten voor de rust lukte het Merwede zelfs nog om de marge te verkleinen door treffers van Martijn van Rijsbergen en Bernadette Struijk tot 5-9.

Ondanks beter spel in de tweede helft, liet Vitesse zien waarom deze ploeg momenteel koploper is. Bij 6-13 leek de wedstrijd beslist en dacht Vitesse de buit binnen te hebben. Maar opnieuw liet Merwede zien dat ze het elke ploeg meer dan lastig kan maken. Via een strafworp was het Erwin van der Poel die zijn eerste treffer aantekende. Door wederom twee doelpunten van Bernadette Struijk, die een prima wedstrijd bekroonde met vijf scores, rook Merwede bij 11-15 en nog een kleine tien minuten speeltijd toch nog kansen. Helaas gooide Vitesse de wedstrijd op slot, waarna uiteindelijke de prima fluitende scheidsrechter de wedstrijd affloot bij 14-17.

Direct na het kerst- en Nieuwjaarreces staat een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor Merwede, uit in Vlissingen tegen Fortis. Winst in die wedstrijd betekent dat Merwede afstand neemt van de ruime degradatiezone in deze eerste klasse.